Aleks Humar je dobil že četrti letošnji reli za DP. Foto: Ervin Čurlič
Aleks Humar je dobil že četrti letošnji reli za DP. Foto: Ervin Čurlič
Humar na Goriškem dobro lovil De Cecca
Začel se je 5. reli Nova Gorica

Že od samega začetka relija sta bila v boju za zmago predvsem De Cecco in Humar, ki sta si tudi razdelila zmage na vseh devetih hitrostnih preizkušnjah petega Petrol relija Nova Gorica. Čeprav je uspelo Humarju v svojo korist odločiti kar štiri HP-je, je De Cecco takrat, ko je bilo najpomembnejše, pošteno pritisnil na plin in izkoristil tehnično prednost svojega dirkalnika. V cilju je imel 23,6 sekunde prednosti pred Humarjem. Njun tekmec Krisztian Hideg (mitsubishi lancer EVO9) je moral po odličnem začetku odstopiti zaradi tehničnih težav z motorjem.
Humar je bil v cilju zadovoljen z drugim mestom, predvsem pa z že četrto zmago v državnem prvenstvu. S to je še povečal prednost v skupnem seštevku na 42 točk, do konca prvenstva pa sta še dva relija. Skupno tretje mesto in drugo v DP-ju je pripadlo Roku Turku (peugeot 208 R2).

"Čeprav vožnja ni bila popolna, se realno kaj več ne bi dalo storiti. Že pred relijem sem vedel, da ima De Cecco toliko boljši dirkalnik, da mu z mojim dvokolesno gnanim cliom ne bo mogoče slediti. Vesel sem zmage z lepo prednostjo v slovenskem prvenstvu. Čeprav je prednost v skupnem seštevku že velika, bom tudi na preostalih dveh relijih sezone vozil na zmago," je povedal Humar.
Kljub rahlo poškodovanemu dirkalniku je reli z odliko sklenil tudi domačin Igor Žbogar (renault clio R3), ki je kljub pomanjkanju dirkaške kilometrine ves čas vozil zelo zanesljivo in za Turkom zaostal le 41,1 sekunde. Peto mesto je osvojil Grega Premrl (citroen DS3 R3T), ki je bil po zelo dobri drugi polovici relija najhitrejši v pokalu Mitropa.

Nekaj mest je izgubil Jernej Fakin (peugeot 208 R2), ki je zletel s ceste, a razen sprednjega odbijača in sekund ni izgubil veliko. Reli je sklenil na 11. mestu. Med domačini je poleg Žbogarja reli dobro odpeljal tudi osmouvrščeni Vasja Miklavčič (renault clio RS).

Humar na Goriškem dobro lovil De Cecca
Začel se je 5. reli Nova Gorica