Motošporti
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 7 glasov Ocenite to novico!
Aleks Humar
Aleks Humar je končal na sedmem mestu. Foto: Leon Andrejka

Dodaj v

Humar sedmi na reliju Croatia

Zmagal je Čeh Kopecky
28. september 2013 ob 21:08,
zadnji poseg: 28. september 2013 ob 22:25
Poreč - MMC RTV SLO, STA

Na reliju Croatia, ki je poleg evropskega in hrvaškega prvenstva štel tudi za točke slovenskega DP-ja, je zmagal Čeh Jan Kopecky, najboljši Slovenec je bil na sedmem mestu Aleks Humar.

Vrstni red na reliju v okolici Poreča je tudi po drugem dnevu ostal približno enak: češki dirkač si je že po polovici dirke v petek privozil lepo prednost pred Avstrijcem Andreasom Aignerjem in Nemcem Hermannom Gassnerjem.

Tudi današnjih sedem "brzincev" tega vrstnega reda ni spremenilo. Čeh je ostal na vrhu in še povečal svojo prednost, na koncu je imel minuto in 55 sekund naskoka pred vsemi zasledovalci. Boj za drugo mesto je bil bolj izenačen, saj sta bila Aigner s Subarujem Imprezo in Gassner z Mitsubishijem Lancerjem precej skupaj. Na koncu je Avstrijec obdržal skupno drugo mesto, Nemec je zaostal 15 sekund. Brez boja za prva tri mesta je ostal Belgijec Pieter Tsoen (Škoda Fabia S2000), ki je petkov zaostanek še povečal in bil na koncu četrti z več kot dvema minutama zaostanka. Kopecky je s šesto zmago na relijih evropskega prvenstva tudi osvojil naslov prvaka v tem tekmovanju.

Med slovenskimi dirkači je bil najvišje Humar. Čeprav letos nastopa v manj konkurenčnem, dvokolesno gnanem Renaultu Cliu RS, je mešal štrene pri vrhu. S sedmim mestom je bil prepričljivo najboljši v svojem razredu že po petkovem delu relija, uvrstitev pa je obdržal tudi po vseh 14 HP. Za nameček se je še povsem približal Madžaru Krisztianu Kerteszu, ki je na šestem mestu obdržal le deset sekund naskoka pred hitrim Slovencem.

Tudi Trček med deseterico
Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO IX) je napredoval s 16. mesta po prvem delu na končno deveto, na končnem 11. mestu pa je dirko končala Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX). Po drugi strani pa je nekaj mest izgubil Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X), na koncu je bil 19., v prvi dvajseterici je reli končal še Alan Pajk (Citroen C2R2) na 20. mestu.

Slovensko prvenstvo se bo končalo oktobra v Idriji.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
mefy
# 29.09.2013 ob 18:48
A se vi sploh zavedate kako dober rezultat je 7. mesto v generalcu. Z avtom na prednji pogon je premagal voznike, z veliko boljšimi avtomobili,

BRAVO!!
DeLux
# 28.09.2013 ob 21:18
Bravo aleks! Res super rezultat.
SportFan
# 29.09.2013 ob 07:36
Bravo!!!!!!!
ijagodn1
# 30.09.2013 ob 15:11
Ha,ha,haaa, tudi na Balkanu organizirajo avtomobil. dirko.
Vse čestitke našemu Humarju.
Dejstvo pa je, da je tale Čeh, edini profesionalni dirkač,
edini si kruh služi izključno z dirkanjem, ostali so amaterski
dirkači s profesionalnim pristopom.
Kazalo