Matej Žagar je najboljši letošnji izid dosegel pred slabim mesecem, ko je bil v Bydgoszczu drugi. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je najboljši letošnji izid dosegel pred slabim mesecem, ko je bil v Bydgoszczu drugi. Foto: Borut Cvetko

Skupno je po štirih dirkah v vodstvu Rus Emil Sajfutdinov, Ljubljančan pa je z 38 točkami sedmi.

Žagar je v rednem delu v petih vožnjah dvakrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat četrti, tako da se je brez težav uvrstil v polfinale. Tam pa je v konkurenci poznejšega zmagovalca Wolfindna, Danca Nickija Pedersena in Poljaka Jaroslawa Hampla ostal na četrtem mestu in brez finala.

V finalu je bil zaradi napačnega štarta diskvalificiran Sajfutdinov, ki je bil s 17 točkami sicer najboljši v rednem delu. Rus pa je vseeno obdržal skupno vodstvo, a ima le še točko naskoka pred Wolfindnom (55:54).
Želja dvigniti raven dirkanja še višje
"Tokrat sem vso dirko odpeljal z motorjem, ki mi je delal težave že v Göteborgu. Seveda sem ga dal pred to preizkušnjo ponovno izboljšati pripravljalcu mojih agregatov v Nemčijo, a očitno se še vedno obnaša zelo podobno. Tudi tokrat je deloval zelo dobro na začetku, kasneje pa ga je iz vožnje v vožnjo pobiralo. Zato vem, da bi me tudi ob izvrstnem štartu v polfinalu tekmeci prehiteli in rezultat bi bil na koncu enak," je po dirki dejal Žagar in dodal: "Kljub temu sem zelo zadovoljen z desetimi točkami, saj tako po tretjini prvenstva zasedam sedmo mesto, ki sem ga s tem rezultatom le še utrdil. Zdaj moramo ugotoviti, kaj se dogaja z motorjem in držati to raven dirkanja še naprej oziroma jo dvigniti še višje."
Naslednja dirka bo 1. junija v Cardiffu na stadionu Millenium.