Matej Žagar na najvišji stopnički dirke v Gorzovu. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar na najvišji stopnički dirke v Gorzovu. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar
Matej Žagar v Krško prihaja z lepo popotnico - tretjo zmago v karieri. "Končno imamo dirko nazaj. Nazadnje tam nisem bil srečen. Vesel sem, da se vračamo v Slovenijo. Upam, da bo šlo dobro," pred obračunom na stadionu Matije Gubca pravi slovenski šampion. Foto: Borut Cvetko

32-letni Žagar je namreč v 18. vožnji trčil z Dancem Nickijem Pedersenom, oba pa sta končala v zaščitni ogradi. Pedersen ni mogel nadaljevati, Žagarja pa so odpeljali na zdravniški pregled.

Žagar z zdravniške mize nazaj na dirko
Sprva je kazalo, da Slovenec ne bo več dirkal, vendar se je po nekaj minutah vrnil na stezo in oddirkal ponovljeno dirko do konca, v polfinale pa se je prebil kot tretji. V polfinalu se je naprej zavihtel za Grega Hancocka, drugo mesto pa je ubranil v zadnjih metrih. V finalu se je prebil na prvo mesto, ki ga ni več izpustil iz rok. Drugi je bil že omenjeni Hancock, tretji pa Britanec Tai Woffinden.

Spidvej je krut šport
"
Od bolečin se sploh nisem sposoben veseliti te zmage, kakor bi to bilo potrebno, skoraj zagotovo bom preventivno moral še na pregled. Bilo je posebno, težko. To je vesel dan zame in za navijače, tudi za svet spidveja. Zadnji tedni so bili zame težki. Za mano je težek večer. Srečen sem, da padec ni pustil posledic. To bom preveril pozneje. Spidvej je krut šport, lahko si na napačnem mestu ... Sranje se dogaja," je dejal Žagar po tretji zmagi med elito spidveja. Najboljši je bil že na Finskem in letos v Varšavi.

Žagar pred Krškim skupno četrti
Žagar je pred naslednjo postajo svetovnega prvenstva, ki bo 12. septembra v Krškem, osvojil novih 16 točk, kar ga uvršča na četrto mesto v svetovnem prvenstvu. Po osmih letošnjih preizkušnjah ima na računu 81 točk, tretji Hancock ima eno več, drugi Pedersen je pri 85, vodilni Woffinden pa jih ima 109.