Na zmagovalnem odru slalomske tekme v Lienzu so leta 1999 stale Nataša Bokal, Sabine Egger in Karin Köllerer (z leve). Foto: EPA
Na zmagovalnem odru slalomske tekme v Lienzu so leta 1999 stale Nataša Bokal, Sabine Egger in Karin Köllerer (z leve). Foto: EPA
Dieter Thoma
Dieter Thoma je zmagal v Oberstdorfu leta 1996. Foto: EPA

Špela Pretnar je bila četrta, Alenka Dovžan enajsta, Urška Hrovat pa je zasedla trinajsto mesto. Bokalova je nasploh prvič stopila na zmagovalni oder v tujini, predtem je zmagala v slalomu in bila druga v veleslalomu v Kranjski Gori.

1996
Na prvi tekmi 45. novoletne skakalne turneje v Oberstdorfu je zmagal Nemec Dieter Thoma. Norvežan Kristian Brenden je bil drugi, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Andreas Goldberger. Primož Peterka je bil na skakalnici Schattenberg sedmi in je obdržal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Peterka je z izjemnim skakanjem na preostalih treh skakalnicah postal doslej edini slovenski zmagovalec novoletne turneje.

2001
Košarkarji Krke so v 13. krogu Lige Goodyear v dvorani Tivoli premagali Union Olimpijo z 80:69. Sijajno sta igrala Jaka Lakovič in Mate Skelin (oba po 22 točk), pri ljubljanski ekipi je 22 točk dosegel Jiri Welsch.

2003
Norvežan Sigurd Pettersen je prepričljivo dobil prvo tekmo novoletne turneje smučarskih skakalcev v Oberstdorfu. Vodil je že po prvi seriji, v drugi pa je zmago potrdil z novim rekordom skakalnice (143 metrov). Drugi je bil mladi Avstrijec Thomas Morgenstern, tretji pa njegov rojak Martin Höllwarth. Rok Benkovič je bil po prvi seriji drugi, na koncu pa se je moral zadovoljiti s 6. mestom.

2007
Andrej Jerman je na smuku v Bormiu zasedel peto mesto. Zmagal je Američan Bode Miller.

2009
Andrej Jerman se je na smuku v Bormiu drugič v karieri veselil zmage v svetovnem pokalu. Prvič je na najvišjo stopničko stopil februarja 2007 v Garmisch Partenkirchnu.