Philipp Lahm je zabil prvi gol na mundialu 2006 v Nemčiji. Foto: EPA
Philipp Lahm je zabil prvi gol na mundialu 2006 v Nemčiji. Foto: EPA
Ivan Gotti in Pavel Tonkov
Pavel Tonkov (zadaj) je leta 1996 zmagal na Giru. Drugo mesto je zasedel Ivan Gotti. Foto: EPA
Kim Clijsters in Jennifer Capriati
Jennifer Capriati (desno) je v maratonskem dvoboju premagala Kim Clijsters. Foto: EPA
Albert Costa
Albert Costa je leta 2002 dvignil pariško lovoriko. Foto: EPA

Nemci so v Münchnu slavili s 4:2, potem ko so zadeli Philipp Lahm, dvakrat Miroslav Klose in Thorsten Frings. Za Kostariko je bil dvakrat uspešen Paulo Wanchope. V drugi tekmi uvodnega dne je Ekvador presenetljivo z 2:0 premagal Poljsko. Gola sta dosegla Carlos Tenorio in Delgado.

1978
Rodil se je nemški nogometaš Miroslav Klose. V nemški reprezentanci je debitiral marca 2001, ko je dosegel odločilni zadetek na tekmi proti Albeniji (2:1). Na svetovnem prvenstvu 2002 je na prvi tekmi proti Savdski Arabiji zabil hat-trick (8:0). Klose je bil s petimi goli eden junakov prvenstva, Nemci pa so prišli vse do finala. S 5 goli je bil prvi strelec mundiala 2006, kjer je Nemčija končala na 3. mestu.

1988
Rodila se je plavalka Sara Isaković, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 osvojila srebro na 200 m prosto. To je bila prva plavalna olimpijska kolajna za Slovenijo.

1996
Rus Pavel Tonkov je postal skupni zmagovalec Dirke po Italiji. Kolesar ekipe Panaria je s tem dosegel svoj največji uspeh. Po kronometru v 19. etapi je imel boljši položaj Španec Abraham Olano, a se Tonkov ni dal in je v 21. etapi, ki je vodila prek prelaza Mortirolo, spet oblekel roza majico. Na koncu se je izkazalo, da je bila ena zmaga (13. etapa) dovolj za skupno zmago na dirki, drugi je bil Italijan Ivan Gotti, tretji pa Olano.

1999
V tekmi 2. kvalifikacijske skupine za nastop na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2000 je Slovenija v Tirani premagala Albanijo z 1:0. V zelo živahnem začetku srečanja so imeli Slovenci rahlo pobudo in več žogo v nogah, Albanci pa so bili nevarni iz protinapadov in prekinitev. Prizadevanja slovenskih reprezentantov so se obrestovala v 25. minuti. Sašo Udovič je v kazenskem prostoru lepo našel prostega Milana Osterca, ki ga je nato nepravilno zaustavil branilec Shulku. Z bele točke je zanesljivo zadel Zlatko Zahovič. V nadaljevanju so pobudo prevzeli Albanci, vendar si ob zbrani in disciplinirani igri slovenskih nogometašev ni več spremenil, blestel pa je vratar Marko Simeunovič.

1999
Real Madrid je izgubil prvo tekmo polfinala španskega pokala proti Valancii na Mestalli z 0:6. To je bil najhujši poraz kraljevega kluba po 3. marcu 1930, ko je bil z 8:1 boljši Espanyol.

2001
Ženski finale turnirja za grand slam v Parizu je postregel s pravo dramo. Jennifer Capriati je z 1:6, 6:4 in 12:10 izločila Kim Clijsters. Američanka je začela zelo slabo, vendar se je v drugem nizu pobrala. Odločilni niz je trajal kar 77 minut oziroma 22 iger. Prvič je Capriatijeva servirala za zmago pri izidu 7:6, drugič pri 10:9 in šele v tretjem poskusu je dokončno strla odpor Belgijke.

2002
Albert Costa je dosegel največji uspeh v karieri. V finalu OP Francije v Parizu je Costa je v finalu Roland Garrosa premagal rojaka Juana Carlosa Ferrera, enajstega nosilca, s 6:1, 6:0, 4:6 in 6:3. Prva dva niza sta gladko pripadla Costi, ki je izkoristil napake Ferrera. V tretjem nizu se je že zdelo, da bo zgodil preobrat, vendar se je Costa na začetku četrtega niza in dokončno določil dvoboj v svojo prid.

2003
Brazilski nogometaš Cafu je podpisal dveletno pogodbo z Milanom. Kapetan brazilske nogometne reprezentance je prišel iz Rome, kjer je igral od leta 1997 naprej.