Da je Iličić izbral Fiorentino, lani četrto v Serii A, je Gazzetta poročala že konec maja, a vse od takrat Palermo noče spustiti visoke cene. Foto: EPA
Da je Iličić izbral Fiorentino, lani četrto v Serii A, je Gazzetta poročala že konec maja, a vse od takrat Palermo noče spustiti visoke cene. Foto: EPA

Po pisanju Gazzette dello Sport je na relaciji Palermo - Fiorentina prišlo do napredka, ki bi omogočil, da se dolgo napovedani prestop vendarle uresniči. Športni direktor toskanskega kluba Daniele Prada je v torek govoril s kolegom pri siciljanskem klubu Giorgiom Perinettijem in se dogovoril za sredin sestanek, na katerem bi se uskladili glede odškodnine.

Vendar predsednik Palerma Maurizio Zamparini ne namerava popuščati pri ceni, ki se vrti okoli 10 milijonov evrov. Po pisanju Gazzette pogajanja pozorno spremljata Napoli in tudi Juventus, a v ospredju ostaja velika želja Vicenza Montelle, da Iličić okrepi Fiorentino, s katero je "Jojo" po zatrjevanju italijanskih medijev že dosegel načelni dogovor o 4-letni pogodbi. Fiorentinin rok za prestop je naslednji torek, ko moštvo odhaja na priprave.

Učinek domin: Jovetič v City, Iličić v Fiorentino
A prestop slovenskega reprezentanta v "violo" še zdaleč ni zagotovljen, kar izraža tudi Zamparinijevo nezadovoljstvo v intervjuju za Radio Radio. "Gre za nov način pogajanj. Govorijo z menedžerjem in z igralcem, ne pa tudi s klubom. Iličić se ne bo vrnil, saj želi oditi v Fiorentino. Zanj se zanima še eno italijansko moštvo, tukaj je še vedno nekdo iz Nemčije. Želimo mu ugoditi, toda mislim, da se bomo zares usedli za mizo šele po prodaji Jovetića," je trenutno stanje v prodaji Iličića obrazložil razvpiti Zamparini.

Fiorentina je trenutno vpletena v dve odmevni prodaji: Stevan Jovetić je blizu odhoda v Manchester City, Adem Ljajić pa prestopu v Milan. Eno luknjo je tako že zakrpal prihod Maria Gomeza iz Bayerna, drugo izpraznjeno mesto pa naj bi pripadlo ravno Iličiću.

Kranjčanu, ki je s člansko kariero začel v 2. SNL v dresu Bonifike in jo nadaljeval v Prvi ligi v dresu Interblocka, se tako obeta igranje v drugem vijoličastem dresu - poleti 2010 je dva meseca blestel v dresu Maribora, od koder se je za rekordno odškodnino 1. SNL preselil v Palermo, kjer je uspešno igral zadnja tri leta.