Carlo Ancelotti je edini trener, ki je trikrat zmagal v Ligi prvakov (2003, 2007 in 2014). Tekmovanje se je začelo v sezoni 1992/93, pred tem se je imenovalo Pokal državnih prvakov. Foto: EPA
Carlo Ancelotti je edini trener, ki je trikrat zmagal v Ligi prvakov (2003, 2007 in 2014). Tekmovanje se je začelo v sezoni 1992/93, pred tem se je imenovalo Pokal državnih prvakov. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola, ki je bil v sredo gost cirkusa Krone v Münchnu, se bo zelo verjetno preselil v Premier ligo. Največkrat ga mediji povezujejo z Manchester Cityjem. Foto: EPA
Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge se je dogovoril za sestanek z Guardiolo, saj želi imeti vse na mizi do konca letošnjega leta. Foto: EPA

"90-odstotno lahko potrdim, da bom v naslednji sezoni vodil Bayern," je v krogu prijateljev poudaril Ancelotti, poroča Kicker. 56-letni Italijan je bil v stikih z Bavarci že poleti, ko je Guardiola prvič omenil, da ne bo ponovil napake iz Barcelone, ko je šlo v četrti sezoni vse navzdol. Ancelotti je gladko odbil mamljivo ponudbo Zenita iz St. Petersburga.

Po tekmi Lige prvakov v Zagrebu je bil na večerji gost tudi Giovanni Branchini, ki je svetovalec Ancelottija in dolgoletni prijatelj Rummeniggeja. Naslednji teden naj bi prihod priznanega stratega postal uraden, obe strani naj bi se dogovorili za triletno sodelovanje.

Ancelotti aprila lani očital pravo lekcijo Guardioli
29. aprila 2014 je Guardiola doživel najbolj grenak večer na Allianz Areni, ko je Bayern doma izgubil proti madridskemu Realu z 0:4 v polfinalu Lige prvakov. Ancelotti je pripravil sijajno taktiko in vodstvo Bayerna tega seveda ni pozabilo.

Izmed najboljših lig se ni preizkusil le še v Nemčiji
Ancelotti je bil uspešen že v štirih izmed petih najboljših lig v Evropi. Z Milanom je dvakrat osvojil Ligo prvakov in enkrat "scudetto", s Chelseajem Premier ligo in Pokal FA, s PSG-jem francosko ligo, z madridskim Realom pa Ligo prvakov in španski kraljevi pokal. Zelo dobro je delal z muhastimi zvezdniki. V Nemčiji se še ni preizkusil in zanj bi Bayern pomenil velik izziv.

Pep želel novico o odhodu objaviti aprila
Guardiola je želel počakati vsaj do aprila 2016 z objavo odločitve, saj želi v miru pripraviti ekipo na spomladanski del. Zelo si želi zmage v Ligi prvakov, saj je dvakrat zapored izpadel v polfinalu, a pot ne bo lahka. Že v osmini finala se bo Bayern srečal z Juventusom, ki je v sijajni formi in niza zmage v Serie A.

Nov spor z zdravniško službo
V lanski sezoni se je Guardiola sprl s Hansom Wilhelmom Müller-Wohlfahrtom. Legendarni zdravnik Bayerna je eden izmed najbolj cenjenih na svetu, zdaj pa sprejema zvezdnike Bavarcev le še v svoji ordinaciji in ne hodi več na tekme.

Tudi ob koncu jesenskega dela ima Bayern ogromne težave s poškodovanimi igralci. Guardiola je za težave obtožil zdravnika Volkerja Brauna. 42-letnik se ni dal kar tako in je pojasnil, da je krivec trener, ker prehitro pošilja poškodovane igralce nazaj na zelenico. Franck Ribery se je vrnil po devetih meseceih mirovanja zaradi poškodbe gležnja, igral je v Mönchengladbachu in v Zagrebu, proti Dinamu je v garderobi ob polčasu obsedel s poškodbo stegenske mišice. Manjkal bo šest tednov. Ko je Guardiola slišal za obtožbe zdravnika, ga je po kratkem pogovoru nagnal iz pisarne, poroča Bild.

Na sobotni tekmi v Hannovru bodo manjkali kapetan Philipp Lahm, Medhi Benatia, Douglas Costa, Juan Bernat in Arjen Robben. David Alaba in Mario Götze sta odsotna že dlje časa. S toliko poškodovanimi igralci Bayern nima nobenih možnosti v izločilnih bojih Lige prvakov, v Bundesligi pa dortmundska Borussia zaostaja le pet točk.