Cesar Muniz Fernandez je na proteste nogometašev Elcheja odgovarjal z rumenimi kartoni. Foto: Reuters
Cesar Muniz Fernandez je na proteste nogometašev Elcheja odgovarjal z rumenimi kartoni. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Veselje Cristiana Ronalda po uspešno izvedeni enajstmetrovki. Portugalec je s prostega strela zadel tudi za 1:0. Foto: EPA
Real Madrid
Veselje nogometašev Reala ob koncu tekme. Z novimi tremi točkami ohranjajo stik z Barcelono in Atleticom, ki sta slavila na vseh šestih tekmah. Naslednji tekmec Reala bo mestni tekmec Atletico. Foto: EPA
Po darilu sodnika Real do treh točk

Elche je bil povsem enakovreden neprepričljivemu Realu. V drugem polčasu so imeli gostitelji, ki so se letos v prvoligaško druščino vrnili po 24 letih, kar nekaj zrelih priložnosti, v 92. minuti pa je Ganec Richmond Boakye, ki igra v Španiji kot posojeni od Juventusa, izenačil na 1:1.

Cesar Muniz je tekmo podaljšal za tri minute. Ko se je že iztekla tretja minuta, je Real krenil v napad. Krepko po končanem sodnikovem dodatku so imeli španski podprvaki na voljo kot. V kazenskem prostoru je ob izteku 94. minute teatralno padel Pepe, sodnik pa je na presenečenje in ogorčenje nogometašev Elcheja ter polnega Martinez Valera pokazal na belo točk. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Cristiano Ronaldo, ob silnem proslavljanju Portugalca pa je počasni posnetek pokazal, da je Pepe celo napravil prekršek v napadu, sam padel, ob tem pa na tla potisnil še Carlosa Sancheza.

Pepe prepričan o pravilni odločitvi
Portugalski branilec je prepričan, da se je sodnik pravilno odločil: "Vse se vidi na posnetku. Po kotu sem želel iti na žogo. Prijel me je in padla sva. Zato je sodnik dosodil enajstmetrovko. Nasprotni nogometaš ni imel namena iti na žogo, le blokirati mene. Zagrabil me je. Drugega ne morem reči." Trener Carlo Ancelotti je le potrdil besede Pepeja, ko je dejal: "Pepe mi je rekel, da je bila enajstmetrovka." Ob tem pa je še dodal: "Nisem zadovoljen z igro mojega moštva. Enostavno moramo biti boljši. S klopi se težko vidijo te situacije in ne maram komentirati sodniških odločitev. Če bomo igrali, kot smo proti Elcheju, bomo na derbiju z Atleticom izgubili."

"Pepe je slep …" je na Pepejev opis dogodka odgovoril kapetan Elcheja Edu Albacar: "Vsak, ki je gledal tekmo, je lahko videl, zakaj je Real zmagal. Imamo občutek, da so nam tekmo ukradli. Morali bi remizirati z zelo dobrim moštvo." Po tekmi je bil obupan tudi Sanchez, ki je "zakrivil" enajstmetrovko: "Potegnil me je in potem povlekel na tla. Bili smo okradeni."

Muniz pogledal Ramosu skozi prste?
Trener domačega moštva Franc Escriba je spomnil še na dejstvo, da bi si Sergio Ramos zaslužil dva rumena kartona in predčasno pot v garderobo: "Ne želim govoriti o sodniku. Resno mislim. Če se spuščam v analizo drugega rumenega kartona, ki bi ga moral dobiti Ramos, enajstmetrovke ob koncu tekme, ni vredno govoriti o gospodu sodniku. Tudi če se pritožujem, ne bom nič dosegel."

Katalonski mediji so tekmo poimenovali kar kraja. Pri Mundo Deportivu so zapisali, da pač na tak način zmaguje Madrid. Tudi Marca, ki je sicer znana kot medij, naklonjen Realu, je kritično komentirala situacijo. Zapisali so, da se je Pepe v zadnjem času sicer umiril s svojimi izpadi, a da je tiščal nasprotnika na tla in kričal na sodnika ter sugeriral prekršek, Muniz Fernandez pa mu je nasedel.

Spopad na Twitterju v škodo reprezentance?
Veliko prahu je dvignilo sporočilo Gerarda Piqueja na Twitterju. Branilec Barcelone je napisal, da na programu, ki je prenašal tekmo, ravno gleda komedijo. Ancelotti je takoj po tekmi dejal, da naj se Pique raje osredotoči na igranje in da je boljši na igrišču kot zunaj njega, reprezentančni kolega Alvaro Arbeloa pa mu je odgovoril, da je lepo, da je teater zamenjal za kino. Nedvomno spor, ki ga je najmanj vesel selektor Vicente del Bosque.

Španska policija je sporočila, da je deset minut po koncu tekme dobila kar 120 prijav kraje. V prijavi je bil kot oškodovanec naveden Elche.

Po darilu sodnika Real do treh točk