Theo Hernandez je eden tistih, ki so v minuli sezoni španskega prvenstva najbolj opozorili nase. Foto: EPA
Theo Hernandez je eden tistih, ki so v minuli sezoni španskega prvenstva najbolj opozorili nase. Foto: EPA

V španski prestolnici bo francoski branilec najprej opravil zdravniški pregled, zatem pa bo podpisal šestletno pogodbo, je zapisano na klubski strani. Theo je eden najbolj obetavnih nogometašev na svojem položaju na svetu in bo Marcelu, ki je zasidran v začetni enajsterici, v moštvu evropskih in španskih prvakov predstavljal konkretno konkurenco.

V Vitorii je igral kot posojen igralec Atletica, za člansko ekipo katerega ni odigral nobenega srečanja. Za Deportivo Alaves je v pretekli sezoni v vseh tekmovanjih odigral 38 tekem in je bil eden boljših posameznikov baskovskega kluba. Theo je izjemno nadarjen in čvrst branilec, ki je po levem boku s svojo hitrostjo ter dobro tehniko nevaren tudi v napadu. Z Deportivo Alavesom je zaigral v finalu kraljevega pokala, kjer je bila boljša Barcelona, v La Ligi pa je klub zasedel deveto mesto.

Saga o prestopu Thea je zanetila kar manjšo iskrico med madridskima velikanoma. Mladi Francoz, ki je k Atleticu prišel z 11 leti, s colchonerosi ni želel podaljšati pogodbe, ki sicer velja do leta 2021. Kot piše Marca, bo Real tako zanj plačal okoli 26 milijonov evrov odškodnine. Za Atletico igra tudi njegov brat Lucas, prav tako je eno leto dres atletov nosil oče Jean-Francois. Zadnji, ki je iz Atletica prestopil k Realu, je bil leta 2000 Argentinec Santiago Solari.