Lionel Messi je igral izvrstno. Odlično predstavo, ko je veliko pomagal tudi pri kreaciji napadov, pa je kronal z dvema goloma. Foto: Reuters
Lionel Messi je igral izvrstno. Odlično predstavo, ko je veliko pomagal tudi pri kreaciji napadov, pa je kronal z dvema goloma. Foto: Reuters
Munir El Haddadi
Munir je lani blestel v Ligi prvakov do 19 let, ki jo je Barca tudi osvojila. Izkazal se je tudi v pripravljalnem obdobju in ob poškodbi Neymarja ter kazni Luisa Suareza dobil priložnost že na prvi tekmi ter takoj zabil. Munir je sicer član B-ekipe. Foto: Reuters

Barca je po neuspešni lanski sezoni doživela številne spremembe. Prenovljeno moštvo na čelu z Luisom Enriquejem pa je uspešno začelo novo zgodbo katalonskega velikana. Proti Elcheju, ki si pravih priložnosti ni priigral in je bil praktično celotno srečanje stisnjen pred svoj kazenski prostor, so Katalonci zaigrali precej oslabljeni, toda vseeno so hitro vsilili gostom svoj ritme. Tekmo je povsem na začetku sicer prekinila črna mačka, ki je pritekla na zelenico in kar nekaj časa je trajalo, preden so jo redarji uspeli ujeti.

Stoječe ovacije za najstnika Munirja
V prvem delu je bilo vse v znamenju Barce, ki pa je dolgo časa potrebovala, da je strla obrambo gostov. V 22. minuti je po lepi podaji Andresa Inieste, ki je tokrat nosil kapetanski trak, stičišče prečke in vratnice z močnim strelom zadel Munir El Haddadi. Tudi Iniesti je deset minut kasneje, ko je sprožil z levico z razdalje, veselje preprečila vratnica, toda napadi Barce so se stopnjevali in po ukradeni žogi ter podaji Sergia Busquetsa je med petimi nasprotnimi nogometaši Messi zadel za 1:0. Takoj za tem je Busquets napravil veliko napako, ko je z glavo slabo podaljšal v obrambo. Garry Rodrigues je sam stekel proti vratom, ob tem se je zapletel z Mascheranom, ki je bil zadnji v obrambi in upravičeno dobil rdeč karton.

Igralec manj na zelenici se gostiteljem ni bistveno poznal. Takoj po začetku drugega dela je Ivan Rakitić poslal dolgo žogo v napad, izvrstno pa se je v kazenskem prostoru na desni znašel Munir, ki je z levico s prefinjenim strelom premagal Przemyslawa Tytona. 18-letni izjemno nadarjeni napadalec maroškega rodu je zadel na prvi uradni tekmi v dresu Barce. Po odhodu z igrišča, ko ga je zamenjal Pedro, pa si je prislužil stoječe ovacije Camp Noua. Zmago je potrdil Messi v 63. minuti, ko je v kazenskem prostoru s preigravanjem iz igre vrgel celotno gostujočo obrambo in še drugič zatresel mrežo Elcheja.

Ob debiju v prvi ligi do zmage
V prvem krogu je do velikih treh točk na domačem terenu prišel Eibar. Baskovski malček igra premierno sezono v najmočnejši španski ligi. Lani je slavil v drugi ligi, na debiju med elito pa je na kolena spravil slovitega soseda Real Sociedad iz bližnjega San Sebastiana, ki je lani osvojil sedmo mesto. Za 1:0 je zadel Javi Lara.

Madridska velikana Ateltico in Real bosta igrala v ponedeljek, saj sta še v petek igrala v španskem superpokalu, ki so ga osvojili colchonerosi. Atletico se bo pomeril z Rayom, Real pa s Cordobo.

1. krog:
MALAGA - ATHLETIC BILBAO 1:0 (1:0)
Luis Alberto 35.
RK: Duda 88., Antunes 92./oba Malaga

SEVILLA - VALENCIA 1:1 (1:0)
Vidal 44.; Orban 88.
RK: De Paul 67./ Valencia

GRANADA - DEPORTIVO CORUNA 2:1 (0:1)
Rochina 55., Babin 77.; Cavaleiro 20.

ALMERIA - ESPANYOL 1:1 (0:0)
Soriano 52.; Garcia 90.
RK: Arbilla 33./Espanyol

EIBAR - REAL SOCIEDAD 1:0 (1:0)
Javi Lara 45.

BARCELONA - ELCHE 3:0 (1:0)
Messi 42., 63., Munir 46.
RK: Mascherano 43./Barcelona

Barcelona: Bravo, Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Jordi Alba, Busquets, Rakitić , Iniesta(77./Sergi Roberto), Rafinha (46./Bartra), Munir (67./Pedro), Messi.

Elche: Tytoon, Damian Suarez, Lomban, Pelegrin, Albacar, Jose Angel (53./Alvaro), Coro (65./Fajr), Pašalić (80./Pašalić), Mosquera, Rodrigues, Jonathas.


CELTA VIGO - GETAFE 3:1 (1:0)
Nolito 20, Orellana 56., Larrivey 70.; Sammir 63.

LEVANTE - VILLARREAL 0:2 (0:0)
Uche 56., Čerišev 85.
Jokić (Villarreal) je poškodovan.

Ponedeljek ob 20.00:
REAL MADRID - CORDOBA

Ob 22.00:
RAYO VALLECANO - ATLETICO MADRID (Oblak)