Thiago je začel goleado na Allianz Areni. Foto: Reuters
Thiago je začel goleado na Allianz Areni. Foto: Reuters
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je v prvem polčasu dosegel dva gola. Foto: Reuters
Pep Guardiola
Pep Guardiola je tekmo spremljal zelo doživeto, vmes pa so se mu tudi strgale hlače. Foto: Reuters
Neymar, Iniesta
Barca je povedla po izjemni akciji Andresa Inieste in Neymarja. Foto: Reuters
Xavi, Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović se je kljub porazu po koncu tekme šalil z nekdanjimi soigralci. Na fotografiji s Xavijem. Foto: Reuters
Neymar, Lucas Moura
Neymar in Lucas Moura sta nekoč skupaj blestela v mlajših selekcijah brazilske reprezentance. Foto: Reuters

Tako Bayern kot tudi Barcelona sta vse proti Portu oziroma PSG-ju opravila že v prvem polčasu. Münchenčani so silovito začeli in portugalsko mrežo v prvih 45 minutah zatresli kar petkrat, v drugem delu pa brez težav potrdil napredovanje med štiri. Podobno tudi Barca ni imela težav s Parižani, potem ko je Neymar že v prvem polčasu dvakrat zatresel gostujočo mrežo. Katalonci so se osmič v zadnjih desetih letih prebili v polfinale.

Vsi štirje trenerji Pep Guardiola, Julen Lopetegui, Luis Enrique in Laurent Blanc, ki so se v torek borili za polfinale, so bili pred 19 leti soigralci pri Barceloni. V sredo sta na sporedu še preostala dva četrtfinala - Real bo gostil Atletico, Monaco pa Juventus. Žreb polfinala bo v petek.

Že v prvem polčasu petarda Bayerna
Bayern je takoj močno pritisnil. V uvodnih minutah se je praktično ves čas igralo le pred gostujočimi vrati. V deseti minuti je Robert Lewandowski lepo podal v protinapad. Stekel je Thomas Müller, a je Fabiano strel ubranil, toda na odbito žogo je pritekel Lewandowski, ki pa je nato zadel vratnico. Dobre tri minute pozneje so Bavarci dosegli, kar so si želeli - zgoden zadetek. Juan Bernat je podal z leve, pred vrati pa je obramba Porta slabo pokrila Thiaga. Vezist Bayerna, ki je v polno zadel že na prvi tekmi na Dragau, je z glavo povedel Münchenčane v vodstvo.

Manj kot 22 minut so nemški prvaki potrebovali, da so izničili prednost Porta. Tudi po vodilnem zadetku so še naprej napadali in v 22. minuti je po kotu Xabi Alonso poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Holger Badstuber in z glavo podaljšal do partnerja v osrčju Bayernove obrambe Jeroma Boatenga, ki je z glavo zatresel mrežo. Siloviti napadi bavarskega velikana so se nadaljevali in pet minut pozneje je še povišal prednost. Oster predložek je z desne poslal Philipp Lahm, Müller je s prve podaljšal pred vrata, tam pa se je ob neodločnih branilcih Porta znašel Lewandowski, ki je streljal z glavo. Fabiano je bil prekratek in je še tretjič pobral žogo iz svoje mreže.

V drugem delu zadela še J. Martinez in X. Alonso
Da je bil Bayern že v prvem polčasu z nogo in pol v polfinalu, pa je poskrbel Müller. Gostje so izgubili žogo na sredini igrišča. Z razdalje je streljal Müller, žoga pa je zadela Bruna Martinsa Indija, presenetila Fabiana in končala v mreži. Piko na i fantastičnemu polčasu Bayerna je postavil Lewandowski, ki je v 40. minuti s približno 11 metrov žogo poslal v malo mrežico.

Bayern je razumljivo v drugem polčasu 'stopil s plina'. Tako so gostje prišli do nekaj priložnosti in v 73. minuti je Jackson Martinez po podaji Hectorja Herrere z desne z glavo premagal Manuela Neuerja. Kolumbijski napadalec je nevarno streljal takoj za tem, ko se je po napaki Bayernove obrambe znašel sam na robu kazenskega prostora, vendar je meril malenkost mimo vrat. V 87. minuti je Ivan Marcano prejel drugi rumeni karton, s prostega strela pa je lepo žogo za 6:1 v mrežo zavrtinčil Xabi Alonso.

Neymar že v prvem polčasu dvakrat zadel
Barcelona je na svoji 100. tekmi Lige prvakov na Camp Nouu in 50. srečanju pod vodstvom Luisa Enriqueja pričakovano prevzela pobudo in narekovala ritem. V 14. minuti je Barca kronala premoč. Andres Iniesta je pretekel več kot polovico igrišča in vmes mojstrsko slalomiral med tremi gostujočimi nogometaši, nato je podal Neymarju, ki je ob Davidu Luizu obšel še Salvatoreja Siriguja ter žogo poslal v mrežo.

Neymar je v prvem polčasu še enkrat premagal Siriguja. V 34. minuti je na desni s preigravanjem z nekdanjim soigralcem pri Barci Maxwellom opravil Dani Alves in potem z levico poslal predložek pred vrata. Ob nepozorni obrambi francoskih prvakov je Neymar zadel z glavo.

PSG le do nekaj priložnosti
V precej bolj mirnem drugem delu si je Barca, ki je ohranila nadzor nad ritmom, priigrala še nekaj priložnosti, vendar so ostale neizkoriščene. Do svojih pa so vendarle prišli tudi Parižani. Edinson Cavani je po gneči v kazenskem prostoru slabo streljal, Marco Verratti je ostal sam na robu kazenskega prostora, toda sprožil je mimo vrat, poskus Zlatana Ibrahimovića – edini strel na vrata – pa je ubranil Marc Andre ter Stegen.

PSG je sicer na Camp Nouu igral bistveno močnejši kot na Parku princev prejšnjo sredo. Tokrat je Blanc že od prve minute računal na Verrattija in prvega zvezdnika Ibrahimovića, poškodovanemu Thiagu Motti, ki je tudi že igral za Barco, pa se je na prvi tekmi pridružil še kapetan Thiago Silva.


Četrtfinale, povratni tekmi:
BARCELONA - Paris SG 2:0 (2:0) 3:1
Neymar 14., 34.

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets ( 55./Sergi Roberto), Iniesta ( 46./Xavi), Messi, Suarez (75./Pedro), Neymar.

Paris SG: Sirigu, van der Wiel, Marquinhos, David Luiz , Maxwell, Verratti, Cabaye ( 66./Lucas Moura), Matuidi ( 80./Rabiot), Pastore, Ibrahimović, Cavani ( 80./Lavezzi).

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)


BAYERN - Porto 6:1 (5:0) 1:3
Thiago 14., Boateng 22., Lewandowski 27., 40., Müller 36., Xabi Alonso 88.; Jackson Martinez 73.
RK: Marcano 87./Porto

Bayern: Neuer, Rafinha ( 72./Rode), Boateng, Badstuber , Juan Bernat, Xabi Alonso, Lahm, Thiago ( 90./Dante), Götze ( 86./Weiser), Müller, Lewandowski.

Porto: Fabiano, Reyes ( 33./Ricardo Pereira ), Maicon, Marcano , Martins Indi, Herrera , Casemiro, Oliver, Quaresma ( 46./Ruben Neves), Jackson Martinez , Brahimi (67./Evandro).

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

V odebeljenem tisku sta izida prve tekme. Žreb polfinala bo v petek ob 12.00.