David Beckham ima z Miamijem velike načrte. Foto: Reuters
David Beckham ima z Miamijem velike načrte. Foto: Reuters

Nekdanji angleški kapetan je pol leta po upokojitvi od aktivnega igranja nogometa lanskega maja napovedal svoj novi veliki projekt milijonom navijačev preko Facebooka. Mesec dni pozneje se je o tem pogovarjal tudi z zvezdnikom ekipe NBA Miami Heat in enim najbolj prepoznavnih košarkarjev na svetu LeBronom Jamesom, ki je velik navdušenec nad nogometom in je že tudi manjšinski lastnik angleškega Liverpoola. James naj bi sodeloval tudi pri novem Beckhamovem projektu.

Beckham in njegovi sodelavci so na predstavitvi na Floridi dejali, da bodo našli tudi zasebne vlagatelje za nov stadion v Miamiju. "Želim ustanoviti ekipo, ki bo del mene. Vem, da je to mesto pripravljeno za nogomet, in tu bomo želi uspeh. Veliko stvari nas še čaka, nič, kar je uspešno, ni lahko," je dejal popularni Becks, ki je v uspešni karieri igral tudi za Manchester United, Real, Milan in PSG.

Prestop iz Madrida k članu lige MLS Los Angeles Galaxyju je leta 2007 močno odmeval. V tej pogodbi naj bi bila tudi klavzula, da Beckham lahko za 25 milijonov dolarjev ustanovi novo nogometno franšizo v ligi.