Lionel Messi je v lanski sezoni na obeh tekmah načel mrežo Cityja. Foto: EPA
Lionel Messi je v lanski sezoni na obeh tekmah načel mrežo Cityja. Foto: EPA
Gianni Infantino in Karl-Heinz Riedle
Generalni sekretar Uefe Gianni Infantino in ambasador finala v Berlinu Karl-Heinz Riedle sta vlekla kroglice v Nyonu. Foto: EPA
Osmina finala bo na sporedu od 17. februarja do 18. marca. Foto: EPA

"To je izjemen žreb, zelo smo izboljšali ekipo v primerjavi z lansko sezono, v napadu smo precej boljši. Zmagi nad Bayernom doma in na odločilni tekmi v Rimu sta nam vlili dodatno samozavest," je bil optimističen 50-letni Begiristain, ki je med letoma 1988 in 1995 odigral 223 tekem in dosegel 63 golov za Barco.
Od leta 2003 do 29. junija 2010 je bil direktor Barcelone, sestavil je udarno ekipo, ki je osvojila številne lovorike, odšel je skupaj s predsednikom Joanom Laporto. Dve leti že sestavlja kader Manchester Cityja in zelo si želi uspeha tudi v Evropi.

Pri Barceloni je Begiristaina nasledil Andoni Zubizarreta. "Znova se obetata napeti tekmi. Zelo dobro poznamo Manchester City. Še zelo dolgo je do februarja, forma se lahko še zelo spremeni. Že na prvi tekmi bomo skušali zmagati, tako kot lani," je razmišljal nekdanji odlični vratar Barce.

Höwedes: Tudi Real je premagljiv
Madridski Real se je sprehodil skozi skupinski del, dobil je vseh šest tekem. Lani v osmini finala je kraljevi klub gladko izločil Schalke. Že na prvi tekmi na Veltins Areni je bilo vse odločeno (1:6), povratno tekmo je Real dobil s 3:1.

"Lahko smo optimistični. Imamo zelo dobro izkušnjo, saj nam je lani vse uspelo odločiti že na prvi tekmi. To seveda ne pomeni, da bo šlo tako zlahka tudi v letošnji sezoni," je pojasnil direktor desetkratnih evropskih prvakov Emilio Butragueno.

"Vsi se še spomnimo boleče zaušnice proti Realu v lanski sezoni. Tudi letos igrajo Madridčani odlično in nizajo zmage, vendar so premagljivi," je poudaril kapetan Schalkeja Benedikt Höwedes.

Ambasador finala v Berlinu Karl-Heinz Riedle se je kar nasmehnil, ko je izžrebal par Juventus - Borussia Dortmund. 49-letni nekdanji odlični napadalec je v finalu Lige prvakov maja 1997 v Münchnu zablestel z dvema goloma proti stari dami (3:1).

Nedved: Trenutno stanje Borussie nas ne bo zavedlo
"Zelo moramo biti pazljivi, saj ima Borussia mlado ekipo, veliko talentiranih igralcev. Obožujem Jürgena Kloppa, zares je izjemen trener. Trenutno stanje Borussie v Bundesligi nas ne bo zavedlo. V bobnu je bilo nekaj ekip, ki bi bila zares velik zalogaj. Proti največjim favoritom Lige prvakov je skoraj nemogoče tekmovati. Proti Borussii imamo možnosti," je povedal direktor Juventusa Pavel Nedved.

Klopp in Zorc razmišljata le o Bundesligi
"V našem trenutnem položaju zelo težko komentiram te tekme. To bo zares velik izziv za nas, saj ima Juventus izkušeno ekipo, ki zna odigrati take evropske preizkušnje," je dejal Jürgen Klopp, ki se prav nič ne veseli teh tekem, saj ima polno glavo težav v Bundesligi. Rumeno-črni so po sobotnem porazu v Berlinu šele na 16. mestu.

Športni direktor Michael Zorc ga je hitro dopolnil: "Pri prejšnjih žrebih nas je tresla mrzlica, vsi smo komaj čakali na vlečenje kroglic. Danes ni bilo tako, saj se krčevito borimo za obstanek v nemškem prvenstvu. Vse misli imamo usmerjene na naslednje domače tekme, do februarja pa bi se lahko sestavili in prikazali svoj pravi obraz."
Stepanenko: Bayern najmočnejši klub v Evropi
Šahtar se bo srečal z Bayernom, prva tekma bo zaradi vojnih razmer v Ukrajini na sporedu v Lvovu. "Bayern je najmočnejši klub v Evropi. Imajo neverjetne igralce. Vedno smo imeli velike težave proti nemškim klubom. V lanski sezoni smo doma proti Borussii igrali odlično, a le remizirali, na gostovanju pa smo visoko izgubili," ni bil pretirano razpoložen vezist Taras Stepanenko.

"V bobnu je bilo kar nekaj odličnih ekip, lahko bi imeli precej težji žreb, a previdnost ne bo odveč. Šahtar ni avtsajder, ima veliko Brazilcev," je poudaril Franck Ribery. Bavarci imajo kar devet točk naskoka pred Wolfsburgom v nemškem prvenstvu, vse moči bodo lahko od februarja usmerili v Ligo prvakov.

Wenger se vrača v Monte Carlo
Arsene Wenger je od leta 1987 do 1994 treniral Monaco, zdaj pa že 18 let vodi topničarje. Arsenal je zadnji dve sezoni izpadel proti Bayernu, tokrat pa želi precej dlje. V Premier ligi zaostaja že 13 točk za Chelseajem.
Podpredsednik Monaca Vadim Vasiljev se veseli velikega izziva: "Arsenal ima odlično ekipo in veliko izkušenj v Ligi prvakov. Zelo sem veselim srečanja z Arsenom Wengerjem, ki je treniral naš klub."