Barcelona in Atletico iz Madrida sta v letošnji sezoni odigrala štiri tekme. Dve sta se končali z izidom 0:0, dve pa z izidom 1:1. Foto: EPA
Barcelona in Atletico iz Madrida sta v letošnji sezoni odigrala štiri tekme. Dve sta se končali z izidom 0:0, dve pa z izidom 1:1. Foto: EPA
Vicente Calderon bo na povratni tekmi gorel, napoveduje Diego Simeone. Foto: EPA

"Ponosen sem na način, kako smo igrali, in če bomo nadaljevali tako, imamo možnosti za končno zmago. Po golu Atletica ste videli najboljše, kar premore Barcelona. V drugem polčasu je žoga hitreje krožila, igrali smo precej bolj po globini. Atletico si je poleg gola ustvaril le še eno priložnost. Naš cilj na vsaki tekmi je zmaga, tako bo tudi v Madridu. Če nam ne uspe priti v polfinale, bo to moja krivda," je izid 1:1 po prvih 90 minutah komentiral trener Barcelone Gerardo "Tata" Martino.

Pique bo odsoten približno štiri tedne
Slaba novica za Barcelono je, da bo moral steber obrambe Gerard Pique, ki je igro zaradi poškodbe kolka zapustil v 12. minuti, počivati približno štiri tedne. To pomeni, da bo zagotovo izpustil finale kraljevega pokala 16. aprila proti Real Madridu, nekaj tekem v prvenstvu in morda tudi polfinale Lige prvakov konec meseca, če se Barcelona seveda uvrsti vanj.

Martino je bil izjemno zadovoljen s Piquejevo menjavo Marcom Bartro. "Bartra je svoje delo opravil zelo dobro, bil je zelo natančen. Nisem presenečen, je kakovosten osrednji branilec. Kar me je presenetilo, je, kako hitro se je prilagodil igri, praktično brez ogrevanja," je o 23-letnem diplomirancu Barcelonine nogometne akademije povedal Martino.

Xavi nezadovoljen z izidom
Vezist Kataloncev Xavi ni zadovoljen z izidom: "To ni dober rezultat. Zaslužili smo si več, toda Diego je dosegel izjemen zadetek. Na srečo smo izenačeni, tako da je dvoboj povsem odprt."

Vincente Calderon bo gorel
Tudi Atletico je zaradi poškodbe že v prvem polčasu ostal brez svojega najboljšega napadalca Diega Coste. Ali bo pripravljen za povratno tekmo, še ni znano. "Imamo ekipo, ki ima ogromno srce. Še posebej bi pohvalil Diega in vratarja Courtoisa. Srečen sem, da se lahko borimo proti takim nasprotnikom. Iz taktičnega vidika je bila tekma lepa. Obe moštvi sta izkoriščali svoje prednosti, ne da bi spreminjali svoja sloga igre. Vincente Calderon bo na povratni tekmi gorel," je po že četrtem medsebojnem remiju v tej sezoni povedal trener Atletica Diego Simeone.

Atletico, ki je nazadnje osvojil špansko prvenstvo leta 1996, ko je bil član ekipe še Simeone, se bo z Barcelono pomeril še dvakrat: prihodnjo sredo na povratni tekmi Lige prvakov in v zadnjem krogu La Lige. Atletico ima v prvenstvu pred Barcelono točko prednosti.