Kapetan Domagoj Antolić je bil pri Dinamu najnevarnejši. Foto: EPA
Kapetan Domagoj Antolić je bil pri Dinamu najnevarnejši. Foto: EPA

Bolgarskega strokovnjaka čaka še zelo veliko dela, saj njegovi varovanci ne najdejo poti iz krize. Po lekciji, ki jim jo je v torek dal Juventus v Ligi prvakov (0:4), so tudi tokrat v drugem polčasu popustili in se tresli za točko pred 10.000 gledalci.

Antolić stresel prečko
V prvem polčasu je bil Dinamo precej boljši. Že v 2. minuti je Domagoj Antolić meril mimo vrat po podaji Josipa Pivarića, deset minut zatem je kapetan zgrešil še po prodoru Petra Stojanovića, ki je tudi tokrat odigral vseh 90 minut. V 32. minuti je vratar gostov Lovre Kalinić obranil strel El Arabija Soudanija, dve minuti zatem pa je razigrani Antolić stresel prečko. Izbranci Marijana Pušnika so zdržali pritisk in v 38. minuti tudi zatresli mrežo, vendar je bil Franck Ohandza v prepovedanem položaju.

Hajduk se je prebudil v drugem delu
Na začetku drugega polčasa so navijači Bad Blue Boys, ki so znova zasedli severno tribuno na stadionu Maksimir, zmetali bakle na zelenico. V 52. minuti je Junior Fernandes zadel vratnico, nato pa je Dinamo popustil. Hajduk se je otresel pritiska, v 55. minuti je rezervist Hamza Barry nevarno streljal po tleh z desetih metrov, a je Dominik Livaković odlično posredoval. Pušnik se je jezil zaradi nekaj spornih odločitev sodnika Ivana Bebka. Deset minut pred koncem je imel izjemno priložnost pri Hajduku Brazilec Jefferson, a je meril mimo vrat, ko je bil sam pred vrati. Zadnjo priložnost na srečanju je imel Ángelo Henriquez v 93. minuti, a je njegov strel Kaliniću uspelo odbiti.

11. krog:
DINAMO ZAGREB - HAJDUK SPLIT 0:0
10.000 gledalcev

Dinamo Zagreb: Livaković, Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić, Jonas, Machado (76./Knežević), Antolić, Soudani, Fernandes (58./Šitum), Hodžić (79./Henriquez).

Hajduk: Kalinić, Ismajli (46./Juranović), Nižić, Čosić, Memolla, Savvas, Jefferson, Kožulj, Vlašić (76./Tudor), Said, Ohandza (46./Barry).

Sodnik: Ivan Bebek

Vrstni red: Rijeka 29, Osijek 24, Dinamo Zagreb 23, Hajduk Split 21, Lokomotiva Zagreb in Slaven Belupo po 11, Istra 10, Inter Zaprešić 9, Cibalia 5, RNK Split 4.