Kapetan Milan Badelj bo v sredo odigral zadnjo tekmo v dresu Dinama. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Kapetan Milan Badelj bo v sredo odigral zadnjo tekmo v dresu Dinama. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Nogometaši Dinama trenirali v Ljudskem vrtu
Čačić, Kelava in Badelj pred tekmo v Ljudskem vrtu

Lani se je Dinamo srečno prebil v skupinski del Lige prvakov, potem ko je po drami na Švedskem izločil Malmö. Proti madridskemu Realu, Ajaxu in Lyonu so si modri privoščili kar nekaj spodrsljajev, ostali so brez točke s katastrofalno razliko v zadetkih 3:22.

Čačić ne pozna poraza
V letošnji sezoni so odločeni, da popravijo slab vtis v najbolj elitnem nogometnem klubskem tekmovanju. "Sem precej optimističen, ker je moštvo v dobri formi. Za nami je sijajen niz izidov, saj smo neporaženi že 30 tekem zapored. Na zadnjih devetih tekmah, med katerimi so bile štiri evropske, pa smo zmagali," je poudaril trener Dinama Ante Čačić.
"Po tekmi bomo stisnili roko Mariboru in mu zaželeli več sreče kot lani v Evropski ligi," je samozavesten Čačić. Na ponedeljkovi novinarski konferenci Čačić še ni vedel, s kakšno postavo bo začel povratno tekmo. "Nisem se še odločil, kdo bo igral. Maribor verjetno ne bo preveč menjal postave. Morda bo začel Mezga, kar bi bila bolj napadalna različica. Ne me narobe razumeti, cenimo Maribor, ampak ni tako pomembno, kako bo igral, saj Dinamo ne zna drugače, kot da prevladuje," je še dodal Čačić.

Vratar Ivan Kelava je prav tako zelo optimističen: "Zadnjih nekaj tekem igramo vedno bolje. Tudi na tekmi proti Mariboru, ki morda rezultatsko ni bila najbolj prepričljiva, smo igrali dobro. Posnetek tekme je pokazal, da smo vsaj 70 minut tega srečanja prevladovali."

Badelj se še ta teden seli v Hamburg
Na prvi tekmi prejšnjo sredo na Maksimirju je bil v ospredju Milan Badelj, ki je najprej dosegel avtogol za 1:1, potem pa postavil končni izid v 74. minuti. "Prvo tekmo smo dobili z 2:1 in Maribor bo moral igrati bolj odprto, pustili nam bodo več prostora v napadu, kar nam bo olajšalo delo. Tudi na tej tekmi bomo skušali odigrati naš sistem igre hitrih podaj, doseči zadetek in zmagati," je poudaril kapetan Dinama, ki se bo po torkovi tekmi preselil v Hamburg.
Če se je v hrvaški ligi Dinamo po navadi sprehodil do naslova, pa ga v Bundesligi čaka boj za obstanek. Klub s severa Nemčije je v finančnih težavah, že v pretekli sezoni je komaj zadržal prvoligaški status.

Nogometaši Dinama trenirali v Ljudskem vrtu
Čačić, Kelava in Badelj pred tekmo v Ljudskem vrtu