Češki vratar Petr Čech se je po poškodbi rame vrnil v moštvo Chelseaja. Foto: EPA
Češki vratar Petr Čech se je po poškodbi rame vrnil v moštvo Chelseaja. Foto: EPA

"Vsako leto je svojevrsten izziv priboriti si mesto v udarni enajsterici. Če želiš biti v njej, moraš biti boljši od konkurentov. Nočem biti na klopi," je 32-letni češki vratar dejal po sredini pripravljalni tekmi Londončanov z Wolfsbergerjem, ki se je v Celovcu končala z 1:1. Strelec za Chelsea je bil Jeremie Boga.

Čech je za Chelsea branil prvič po aprilskem izpahu rame v polfinalu Lige prvakov. Letos bo imel Čech v moštvu večjo konkurenco, saj se je iz Madrida, kamor je bil posojen zadnje tri sezone, vrnil 22-letni Courtois.

Trener "modrih" Jose Mourinho je pretekli teden pohvalil Courtoisa "kot najboljšega mladega vratarja na svetu". "Mourinho bo odločil, kdo bo branil. Sam pa bom naredil vse, da izbere mene," je odločen Čech, ki ga bo mogoče v nedeljo (17.15) videti tudi v Stožicah na pripravljalni tekmi med Olimpijo in Chelseajem.

Postava Chelseaja na tekmi z Wolfsbergerjem: Čech; Ivanović, Zouma, Terry, Luis (60./Ake); Van Ginkel (60./Romeu), Matić (81./Chalobah); Salah (85./Swift), Baker (46./Boga t), Brown (77./Christensen); Bamford (60./Solanke).