Srečko Katanec in Aleksander Čeferin sodelujeta od januarja 2013. Foto: www.alesfevzer.com
Srečko Katanec in Aleksander Čeferin sodelujeta od januarja 2013. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija ostala brez evropskega prvenstva

Kot je znano, je Čeferin s Srečkom Katancem avgusta podaljšal pogodbo in tako naj bi reprezentanco vodil tudi v kvalifikacijah za SP 2018. Prvi mož NZS-ja je ob tem dejal, da so se začeli pogovarjati tudi o dolgoročnejši strategiji razvoja slovenskega nogometa in da je Katanec izrazil pripravljenost pri tem pomagati. Selektor pa je tedaj zatrdil, da je "bolj kritičen kot predsednik in bo prej sam sebe zamenjal, če bo v nekem trenutku videl, da določenih stvari ne dela prav".

Pokazali so pogum in ponos
"Kako naprej? Ponosno, tako kot so bili fantje danes na igrišču. Absolutno jim nimam česa očitati. Mislim, da so tudi gledalci jasno pokazali, da smo ponosni na njih. Dodatne kvalifikacije so bile izgubljene v Ukrajini, ne danes. Danes smo bili boljši od Ukrajincev in pokazali smo, da lahko igramo in da smo borbeni. Za to borbenost nas je občinstvo nagradilo, čeprav se nismo uvrstili na Euro. Predvsem mi je žal najstarejših igralcev, za katere so bile to morda zadnje kvalifikacije, ker so res dali vse od sebe. Pokazali so pogum in ponos ter spet dvignili gledalce na noge. To je lepo videti. Mislim, da smo na dobri poti. Imamo dobre igralce, reprezentanca do 21 let je premagala svetovne prvake Srbe, zato se za usodo slovenskega nogometa ni bati," je v torek zvečer v Ljudskem vrtu izjavil Čeferin.

Spregovoril je tudi o tem, kako je spremljal napeto dogajanje na igrišču: "Zelo sem bil nervozen. Že večkrat sem rekel, da sem mislil, da imam nervozno službo, pa vidim, da je ta funkcija še veliko hujša. Predsednik ukrajinske nogometne zveze sploh ni gledal tekme, ampak je ves čas molil zraven mene, tako da očitno tudi njemu ni bilo lahko. Upam, da bodo imeli Ukrajinci srečo v Franciji."

Slovenija ostala brez evropskega prvenstva