Domen Črnigoj se želi v naslednji sezoni preizkusiti v tujini. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Črnigoj se želi v naslednji sezoni preizkusiti v tujini. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič
Najboljši igralec Prve lige v letošnji sezoni Benjamin Verbič se je veselil sobotne zmage v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Verbič: Matični klub želim zapustiti z lovoriko
Črnigoj: Z zmago bi uresničil sanje

V letošnji sezoni so precej boljše igre prikazali Celjani, a oboji se strinjajo, da bo ta obračun popolnoma nekaj drugega kot prvenstvene tekme, na katerih so trikrat slavili Celjani, ena tekma pa se je končala z remijem.

"Mislim, da se vseh tekem, ki smo jih odigrali med seboj, ne da primerjati s sredino. Le zmaga nam prinaša Evropo. V tej sezoni smo imeli nekatere spremembe, žal se nam ni izšlo tako, kot smo si želeli. Zadnjih nekaj tekem smo igrali z mešano postavo, bolj se psihično in fizično pripravljamo za to tekmo, ki je za nas v bistvu tekma življenja," je povedal eden glavnih mož koprske vrste Domen Črnigoj.

Finale se ne igra, ampak se zmaguje
Ob njem je na novinarski konferenci sedel najboljši igralec letošnjega državnega prvenstva Benjamin Verbič, ki tako kot oba stratega - koprski Rodolfo Vanoli in celjski Simon Rožman - pravi, da se finala ne igra, ampak se zmaguje. "S tako miselnostjo bomo šli v Koper. Vemo, da je Koper domačin, da bo naredil vse, da dobi to tekmo. Pritiskal bo na nas, toda mi igramo svojo igro, privlačno, napadalno, to bomo poskusili pokazati tudi v finalu in dati češnjo na torto s to pokalno lovoriko," pravi Verbič.

"Koper se zna zelo dobro braniti, kljub temu ima nekaj posameznikov, ki znajo pobegniti. Tu je najnevarnejši prav Domen. A mi se poskušamo čim manj obremenjevati s tekmeci, želimo slediti svoji viziji. Seveda bomo pazili, da nam kdo ne pobegne, toda kot sem že rekel, poskušamo slediti svojemu načinu igre," je dodal Verbič, ki se poleti seli v Köbenhavn.

Za Črnigoja ni dvoma, kje preži največja celjska nevarnost. "Vemo, da je njihova največja nevarnost Verbič. Njihova ekipa je mlada, željna igre, nevarna iz protinapadov, največjo nevarnost pa pri vsem tem predstavlja prav Verbič," pravi Črnigoj, ki je priznal, da ima ponudbe in upa, da mu bo zmaga v pokalu pomagala do kakšnega ustreznega prestopa.

Koprčani lovijo tretjo, Celjani pa drugo pokalno lovoriko
Celjani še čakajo na zeleno luč za nastop Matica Kotnika in Blaža Vrhovca. Koprčani so osvojili dve pokalni lovoriki (2005/06 in 2006/07), Celjani pa eno (2004/05).

V Kopru bo v sredo zelo pestro. V ženskem pokalnem finalu se bosta pomerili ekipi Teleing Pomurje in Rudar Škale (16.00), nato pa bo na vrsti še finale mladinskega pokala med vrstama Domžal in Aluminija (18.00).

Finale, Koper, sreda ob 20.30:
LUKA KOPER - CELJE

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Verbič: Matični klub želim zapustiti z lovoriko
Črnigoj: Z zmago bi uresničil sanje