Španci so dosegeli svojo rekordno zmago na evropskih prvenstvih. Foto: Reuters
Španci so dosegeli svojo rekordno zmago na evropskih prvenstvih. Foto: Reuters
Torres upravičil zaupanje Del Bosqueja

"Smo športniki in tako mi kot Hrvati bomo v ponedeljek igrali na zmago. Nimam namena delati kakršnih koli računic. Zanima me le zmaga," je odločen Del Bosque. Tako Španci kot Hrvati bi napredovali z remijem 2:2 ali višjim. Španci kot prvi v skupini, Hrvati pa kot drugi.

Previdnejše so stavnice. V nasprotju s tekmo Italija - Irska nekatere stavne hiše dvoboja Španija - Hrvaška sploh (še) nimajo v ponudbi. Tiste, ki pa jo imajo, ponujajo na točen izid 2:2 najmanjši koeficent (3,25) med vsemi mogočimi razpleti tekme.

Del Bosque je po obračunu z Irsko pohvalil predvsem dvakratnega strelca Fernanda Torresa. Napadalec Chelseaja je v začetni postavi zamenjal Cesca Fabregasa, ki je tako kot Torres proti Italiji v igro vstopil 15 minut pred koncem tekme. In zadel.

"Imamo 23 igralcev in vsi lahko igrajo. V Fabregasa imam enako zaupanje kot pred štirimi dnevi, toda imamo tudi druge, iz katerih moramo iztisniti največ. Torres se je izkazal. Imeli smo nadzor nad igro in izkoriščali njegovo gibanje in hitrost. Igral je skorajda popolno. Tisti, ki so menili, da bi moral igrati od začetka že na prvi tekmi, so imeli tudi deloma prav," je povedal Del Bosque.

Torres upravičil zaupanje Del Bosqueja