Kapetan Mario Fernandez je sodniku Gilu Manzanu sporočil, da Racing ne bo odigral tekme. Foto: EPA
Kapetan Mario Fernandez je sodniku Gilu Manzanu sporočil, da Racing ne bo odigral tekme. Foto: EPA
Racing Santander
Igralci obeh ekip so se objeli sredi igrišča. Foto: EPA

Že v ponedeljek so igralci Santanderja napovedali, da ne bodo odigrali povratne tekme, če predsednik Angel Lavin ne bo odstopil. Že od septembra igralci niso prejeli plač, nekateri ne morejo več normalno živeti. Santander je bil dolga leta stalni član Primere division, zaradi velikih dolgov pa je padel v tretjo ligo.

Kapetan Mario Fernandez je glavnemu sodniku Gilu Manzanu pred prvim piskom na stadionu Sardinero pojasnil, da njegovi igralci ne bodo igrali srečanja. Nogometaši Reala Sociedada, ki so prvo tekmo doma dobili s 3:1, so si kakšno minuto na svoji polovici podajali žogo, potem pa je sodnik prekinil farso. Nogometaši in strokovni štab obeh ekip so se objeli na zelenici, navijači pa so protestirali proti vodstvu kluba. Strma pot navzdol se je začela januarja 2011, ko je klub prevzel indijski poslovnež Ahsan Ali Sjed. Veliko je obljubljal, naredil pa nič. Po izpadu iz prve lige je zapustil klub v velikih dolgovih.

Madridski derbi v polfinalu
Real Sociedad se bo za zeleno mizo prebil v polfinale, kjer se bo prihodnji teden pomeril z Barcelono. Prva tekma bo v sredo na stadionu Camp Nou. V drugem polfinalu se bosta pomerila madridski Real in Atletico. To je ponovitev lanskega finala, ki ga je dobil Atletico na stadionu Santiago Bernabeu z 2:1 po podaljšku.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, povratne tekme:
REAL MADRID - Espanyol 1:0 (1:0) 1:0
Jese 7.

Athletic Bilbao - ATLETICO MADRID 1:2 (1:0) 0:1
Aduriz 42.; Raul Garcia 55., Diego Costa 86.

BARCELONA - Levante 5:1 (2:1) 4:1
Adriano 28., Puyol 44., Sanchez 50., 52., Fabregas 69.; Sergi Roberto 9./ag

Santander - REAL SOCIEDAD b.b. 1:3




Polfinale, prvi tekmi, sreda:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID

BARCELONA - REAL SOCIEDAD

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.