Fernando Muslera je ubranil dve enajstmetrovki. Foto: Reuters
Fernando Muslera je ubranil dve enajstmetrovki. Foto: Reuters

Suarez je v 121. minuti tekme namerno z roko na golovi črti ustavil poskus Dominica Adiyiaha, moštvi pa sta bili takrat izenačeni (1:1). Suarez je dobil rdeči karton, k žogi pa je za strel z bele točke pristopil najboljši ganski strelec Asamoah Gyan in zatresel le prečko. Po enajstmetrovkah so slavili Južnoameričani.

V videonovicah desno si oglejte vse zanimive (in sporne) trenutke drugega četrtfinala SP-ja.

Je on kriv, da je Gana zapravila strel?
"Vsi smo neverjetno vznemirjeni. Ti fantje so si to zaslužili. Govoriti, da smo ogoljufali Gano, je pregrobo. Res je, da je iztegnil roko, vendar to ni goljufanje. Bilo je instinktivno. In za to je dobil rdeči karton, sodnik pa je pokazal na belo točko. Kaj še hočete? Je on kriv, da je Gana zapravila strel?" je po prvem urugvajskem preboju v polfinale svetovnega prvenstva po 40 letih razlagal Tabarez.

Do Nizozemcev malo časa, toda ...
"Upam, da se bo slavje nadaljevalo še tri, štiri dni. Sem trener ekipe, profesionalec in kljub temu ne znam objektivno oceniti, kaj vse se je dogajalo. Dosegli smo svoj cilj, vendar nismo igrali tako, kot bi morali. Nasprotnik je bil zelo zahteven, vendar nas je poganjala neka sila. Imeli smo srečo. Ta je pomembna, kaj več pa ne morem povedati. Tisti, ki verjamejo v usodo, vam bodo znali kaj več povedati o tem, jaz ne," je razpredal urugvajski selektor in dodal: "Do Nizozemcev imamo malo časa, ampak gremo na zmago."

Suarez: To sem storil zavestno
Suarez se za namerni rokometni vložek ni prav nič pokesal, še več, roko primerja z Maradonovo pred 24 leti: "Nisem imel prav nobene druge možnosti. Zdaj se tudi jaz lahko ponašam z božjo roko. To sem storil zavestno, da bi lahko tekmo uspešno končali z izvajanjem enajstmetrovk. Ko sem videl, da je Gyan zgrešil, so me preplavili občutki veselja."

Forlan: Ni besed za ta uspeh
Drugi sijajni napadalec Južnoameričanov, Diego Forlan, ki je z izjemnim prostim strelom izenačil po vodstvu Sulleya Muntarija, je bil presrečen: "Ni besed za ta uspeh. Smo med štirimi najboljšimi na svetu. Pri enajstmetrovkah smo vsakič skorajda izgubili zavest."

Ganski selektor, Srb Milovan Rajevac, je pohvalil svojo ekipo: "Ne znam opisati vsega, kar mi v tem trenutku hodi po glavi. Čestitam pa Urugvaju za zmago. Bili so srečnejši, to je nogomet. Po zgrešeni enajstmetrovki so imeli nasprotniki psihološko prednost."