Urugvajec Jorge Larrionda ob asistenci svojega pomočnika Angležem ni priznal regularnega zadetka za 2:2, ki bi morda povsem spremenil potek tekme z Nemčijo. Foto: EPA
Urugvajec Jorge Larrionda ob asistenci svojega pomočnika Angležem ni priznal regularnega zadetka za 2:2, ki bi morda povsem spremenil potek tekme z Nemčijo. Foto: EPA
Preroška hobotnica Paul
Po zgledu nogometašev se tudi hobotnici Paulu obeta odmeven prestop oz. vsaj posoja. Se bo iz Oberhausna preselil v Carballino? Foto: Reuters

Raziskava, ki jo je naročila Fifa, je pokazala, da je bilo kar 96 odstotkov sodniških odločitev pravilnih. Analiza je temeljila na ogledu videoposnetkov vseh tekem. "Nismo presenečeni nad rezultati, saj je povsem jasno, da je sojenje na letošnjem SP-ju bistveno boljše od prejšnjih prvenstev. Dolgoletno delo s sodniki se je izplačalo," je dejal šef sodniške komisije Jose Garcia-Aranda.

Žal so bile med tistimi 4 odstotki napak tudi takšne, ki so - odločilno - vplivale na potek prvenstva. Največja sodniška spodrsljaja sta bila zagotovo nepriznan zadetek Anglije v tekmi osmine finala proti Nemčiji (1:4) in gol Argentine iz nedovoljenega položaja na obračunu z Mehiko (3:1).

Španski poslovneži hočejo Paula
Skupina španskih poslovnežev želi kupiti "jasnovidno" hobotnico Paula. Za mehkužca, ki naj bi popestril dogajanje na gastronomskem sejmu, so pripravljeni odšteti 30.000 evrov.

Vendar pa se Paul ne bo znašel na krožniku, ampak bo le maskota dogajanja v mestu Carballino v Galiciji, kjer vsako leto pripravijo veliko praznovanje. Ideja, da bi Paula pripeljali na omenjeni sejem v začetku avgusta, je nastala v glavi župana mesteca v bližini Orenseja Carlosa Montanesa, ki si želi tudi s Paulovo pomočjo v mesto privabiti še več obiskovalcev.

Paula ne bi pojedli
Podjetniki mesta s 14.000 prebivalci so stopili skupaj in zbrali 30.000 evrov. "Paula ne bomo pojedli. Še naprej bo napovedoval nogometne izide, na primer tudi za našo napoved golov," je dejal Manuel Pazo, ki je lastnik ribogojnice. Če akvarij v Oberhausnu ta čas najbolj znane hobotnice na svetu ne bo želel prodati, pa si Španci Paula želijo vsaj izposoditi za prireditev, ki bo trajala do 8. avgusta.

Kdaj olimpijske igre v Afriki?
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge je pohvalil prireditelje nogometnega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Rogge je obiskal južnoafriškega predsednika Jacoba Zumo, mu čestital za "izvrstno opravljeno delo" in mu dejal, da je "Afrika lahko ponosna". Zuma in Rogge sta govorila tudi o tem, kako bi lahko ta uspešna organizacija prvenstva lahko vplivala na kandidaturo Južne Afrike za organizacijo olimpijskih iger.

Martino ostaja selektor Paragvaja
Po nekaj zmede zaradi govoric, da je odstopil, je Gerardo Martino potrdil, da ostaja selektor Paragvaja, a le do konca Cope Americe 2011, ki jo drugo poletje gosti Argentina.