Gabi, ko je zapustil urad, zaslišanja ni želel komentirati. Foto: EPA
Gabi, ko je zapustil urad, zaslišanja ni želel komentirati. Foto: EPA

Zdajšnji kapetan madridskega Atletica, ki je tedaj igral za Zaragozo, je po poročanju španskih medijev na zaslišanju dejal: "Naredil sem, kar je od mene zahteval klub." 31-letni izkušeni vezist, ki je, preden se je leta 2011 vrnil k Atleticu, štiri leta nosil dres aragonske ekipe, je po zaslišanju medijem dejal, da ostaja miren, pričanja pa ni želel komentirati.

Odločil se je za popolno sodelovanje s preiskovalnim uradom, vendar pa ne ve, komu je bil denar za prirejen izid nakazan. Gabi je dejal, da osebno ni imel nobene koristi od te tekme, saj se je že pred obračunom dogovoril za vrnitev h colchonerosom. Gabi je na tej tekmi tudi dosegel oba zadetka Zaragoze.

Zaragoza se je s takratno zmago z 2:1 izognila izpadu iz prve lige. Tožilstvo razpolaga z dokazi, da je bil izid prirejen, v preiskavi pa se je znašlo več kot 20 udeležencev tekme. Sporna tekma je bila 21. maja na stadionu Levanteja Ciudad de Valencia. Španski organi pregona sumijo, da je Zaragoza v omenjeni sezoni priredila izide treh tekem.