Pep Guardiola v  družbi španskega selektorja Vicenteja Del Bosqueja na novinarski konferenci v Zürichu. Foto: EPA
Pep Guardiola v družbi španskega selektorja Vicenteja Del Bosqueja na novinarski konferenci v Zürichu. Foto: EPA

''Vrnil se bom, saj sem še mlad. Zdaj sem živel življenje, kakršnega sem želel in kakršnega si moja družina zasluži,'' je na novinarski konferenci pred podelitvijo zlate žoge v Zürichu povedal strokovnjak, ki bo letos dopolnil 42 let in je zadnje leto živel v New Yorku.

Z Barcelono je osvojil neverjetnih 14 lovorik v 19 tekmovanjih, v katerih je s Katalonci v štirih sezonah tekmoval. ''Ne želim gledati nazaj. Sprejemaš odločitve, ker jih enostavno moraš. Ne gledam na razloge. Drugo ni pomembno,'' je dodal Guardiola, ki je Barco popeljal do dveh naslovov v Ligi prvakov in treh slavij v španskem državnem prvenstvu. Pep je bil po četrti sezoni na klopi Barce povsem izmučen in si je moral, kot je povedal, ''napolniti baterije''.

V naslednji sezoni v Angliji?
Nekdanjega odličnega vezista Barcelone in španske reprezentance so najprej povezovali z odhodom v Italijo, kjer si je kruh služil že v času igralske kariere, v zadnjem času pa so vse močnejše govorice o selitvi izjemnega stratega v Anglijo. Najpogosteje se ga omenja kot novega menedžerja angleškega prvaka Manchester Cityja, trenutno vodilnega v Premier League Manchester Uniteda in aktualnega evropskega prvaka Chelseaja.

''Ne bi bilo spoštljivo, da bi govoril o kateri koli ekipi, ki že ima trenerja,'' ni želel Guardiola razkriti svoje prihodnosti, obenem pa je zatrdil, da ga mesto brazilskega selektorja, s čimer so ga številni povezovali, ni zanimalo: ''Velika čast je, da izbrana vrsta, ki je osvojila toliko naslovov svetovnega prvaka, misli, da jo lahko vodim, vendar sem vedno menil, da mora reprezentanco voditi domači strokovnjak.''