Francesco Guidolin (drugi z leve) je v štirih letih trikrat popeljal Videmčane med najboljšo peterico v Serie A. Foto: EPA
Francesco Guidolin (drugi z leve) je v štirih letih trikrat popeljal Videmčane med najboljšo peterico v Serie A. Foto: EPA

Športni direktor Udineseja Cristiano Giaretta je pojasnil, da bo bedel nad delovanjem vseh treh klubov, ki so v lasti družine Pozzo. Poleg Videmčanov sta to še španski prvoligaš Granada in angleški drugoligaš Watford.
Guidolin je Udinese v štirih letih po vrsti popeljal do četrtega, tretjega in petega mesta v Serie A ter dvakrat na prag Lige prvakov, a sta bila v "playoffu" boljša Arsenal oziroma Braga. Letos so "zebre" italijansko prvenstvo končale na 14. mestu. Ime novega trenerja naj bi sporočili v prihodnjih dneh. Najresnejši kandidati so Luigi Del Neri (lani Genoa), Rolando Maran (nazadnje Catania) in Eusebio Di Francesco (Sassuolo).

Monaco: za še več potrebujejo novo dinamiko
Od Monaca pa se po dveh letih poslavlja italijanski trener Claudio Ranieri. Nogometaši iz kneževine so letos v francoskem prvenstvu zasedli drugo mesto in bodo nastopili v kvalifikacijah za Ligo prvakov, a to očitno ni prepričalo ruskih lastnikov. "Nikoli ni enostavno kluba pripeljati iz druge lige v Ligo prvakov, a verjamemo, da za še več rabimo novo dinamiko," je povedal podpredsednik kluba Vadim Vasiljev.
Lastnik kluba Dimitrij Ribolovljev je že pred časom izrazil željo, da na trenersko klop pripelje slavnega Zinedina Zidana. Mediji pa namigujejo, da je trenutno najbolj resen kandidat za vodenje kluba Jorge Jesus iz Benfice. Omenja se tudi trener Sportinga iz Lizbone Leonardo Jardim.