Jasmin Handanović bo januarja dopolnil 39 let, a je še vedno nepogrešljiv člen Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Handanović bo januarja dopolnil 39 let, a je še vedno nepogrešljiv člen Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Goli s tekme Radomlje - Olimpija
Zahović rešil Maribor proti Rudarju
Zadetki s tekem v Celju in Kopru

Rudar je v Ljudskem vrtu zadel vratnico, zapravil še nekaj izjemnih priložnosti in mreža vijoličastih je že na osmi zaporedni tekmi ostala nedotaknjena. Vrhunsko je branil 38-letni čuvaj mreže Maribora Jasmin Handanović, za vse tri točke pa je deset minut pred koncem z mojstrskim strelom poskrbel Luka Zahović. 21-letni napadalec je gol dosegel na četrti tekmi zapored, skupaj pa osmega v 734 odigranih minutah.

Jasmin je bil, kot že tolikokrat doslej, na res visoki ravni. Če smo prej govorili, da je obramba trdna in ji pri tem pomagajo drugi igralci, je bil tokrat naš vratar poleg strelca v glavni vlogi. Jasmin je odlično opravil svoj del, Luka pa je zadel iz težkega položaja in potrdil iznajdljivost, željo po doseganju zadetkov. Vse skupaj, kar se dogaja, prinaša precej razlogov za veselje," je povedal trener Darko Milanič.

Vijoličasti so na prejšnjih tekmah nasprotnika razbili že v prvem polčasu, tokrat je bilo bolj dramatično. “Strinjam se, res je slajše, ko zmagaš na takšen način. Na prejšnjih tekmah smo uživali v zadetkih, ki smo jih hitro dosegli, tokrat pa je bil tekmec bistveno boljši od prejšnjih. Morali smo se potruditi po najboljših močeh, čeprav smo delali napake pri določenih zadevah. Ni nam uspelo povezati akcij na želen način, nekoliko nas je zmanjkalo, a so se fantje srčno bojevali in s svojo kakovostjo pripeljali tekmo do želenega razpleta,” je povedal Milanič.

V soboto derbi v Domžalah
Točko prednosti pred Olimpijo bo Maribor branil v soboto ob 20.15, ko na derbiju 21. kroga gostuje pri Domžalah. Te se po porazu proti Radomljam iz Krškega vračajo le s točko (0:0), tako da za Mariborom zaostajajo že 10 točk.

Olimpiji je delo v Domžalah na obračunu z Radomljami olajšal avtogol Zukića v 21. minuti. Lep zadetek s prostega strela Roka Kronavetra ob koncu prvega dela je Ljubljančanom omogočil ležernejše nadaljevanje, v katerem so dosegli še dva gola. "Odigrali smo dobro tekmo. Zadetka v prvem polčasu sta nam omogočila lažje nadaljevanje. Ustvarili smo si veliko lepih priložnosti, iz katerih bi lahko dosegli še kakšen zadetek. Upam, da v zadnjem krogu spet osvojimo tri točke," je povedal Kronaveter, ki je zadel četrtič v prvenstvu.

Olimpija bo v nedeljo ob 16.55 v Stožicah gostila Krško.

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA 1:4 (0:2)
1.000; Janković 87.; Zukić 21./ag, Kronaveter 44., Delamea Mlinar 70., Velikonja 84.

KRŠKO - DOMŽALE 0:0
400 gledalcev

CELJE - GORICA 1:1 (0:1)
300; Volaš 63.; Žigon 41.

LUKA KOPER - ALUMINIJ 1:0 (0:0)
250; Vekić 84.

MARIBOR - RUDAR 1:0 (0:0)
2.500; Zahović 81.


21. krog
Sobota ob 12.00:
ALUMINIJ - CELJE

Ob 14.00:
GORICA - KALCER RADOMLJE

Ob 16.00:
RUDAR - LUKA KOPER

Ob 20.15:
DOMŽALE - MARIBOR

Nedelja ob 16.55:
OLIMPIJA - KRŠKO

Goli s tekme Radomlje - Olimpija
Zahović rešil Maribor proti Rudarju
Zadetki s tekem v Celju in Kopru