Gonzalo Higuain proslavlja zadetek z Lionelom Messijem, ki je v dozdajšnjih 100 nastopih za reprezentanco dosegel 46 golov. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain proslavlja zadetek z Lionelom Messijem, ki je v dozdajšnjih 100 nastopih za reprezentanco dosegel 46 golov. Foto: Reuters
Lucas Barrios
Lucas Barrios je z izenačujočim zadetkom Paragvaju zagotovil drugo mesto. Foto: Reuters

Edini strelec ob uspehu gavčev je bil v 11. minuti Gonzalo Higuain. Po podaji Angela Di Marie je v kazenskem prostoru preigral branilca in z nizkim strelom matiral vratarja Dwayna Millerja. Argentincem v nadaljevanju kljub premoči ni več uspelo zatresti mreže. Higuain in Di Maria sta zadela prečko. Selektor Gerardo Martino ni bil zadovoljen z drugim polčasom.

Lionel Messi je odigral stoto tekmo v dresu reprezentance in pri 27 letih postal šele peti nogometaš svoje države s takšnim dosežkom. Do zdaj so se s tem lahko pohvalili Diego Simeone (106), Javier Mascherano (113), Roberto Ayala (115) in Javier Zanetti (145).

Dva gola po kotu
Četrtfinalnega tekmeca bo Argentina spoznala v noči na ponedeljek, ko bodo odigrali še zadnji tekmi v skupini C (Kolumbija - Peru, Brazilija - Venezuela). Paragvaj bo igral z zmagovalcem te skupine, medtem ko Urugvaj čaka zmagovalec skupine A Čile.

Na tekmi med Urugvajem in Paragvajem so v 29. minuti povedli dvakratni svetovni prvaki, po kotu je v polno z glavo meril branilec Jose Maria Gimenez. Tik pred koncem prvega polčasa je končni izid prav tako po strelu iz kota postavil Lucas Barrios.
Copa America, skupina B, 3. krog:
URUGVAJ - PARAGVAJ 1:1 (1:1)
Gimenez 29.; Barrios 44.

ARGENTINA - JAMAJKA 1:0 (1:0)
Higuain 11.
Lestvica: Argentina 7, Paragvaj 5, Urugvaj 4, Jamajka brez točk.