Atletico je za Jana Oblaka odštel 16 milijonov evrov. Foto: EPA
Atletico je za Jana Oblaka odštel 16 milijonov evrov. Foto: EPA

Šlo je za jubilejni 60. turnir Ramona de Carranza, ki ga nogometni klub Cadiz vse od leta 1955 organizira v spomin na svojega nekdanjega predsednika.


Zabila Jimenez in Gimenez

Španski prvaki so v petek v polfinalu premagali Cadiz z 1:0, nato pa v finalu še Sampdorio z 2:0. Madridčane je v 30. minuti v vodstvo popeljal Saul Niguez, končni izid pa je v 71. minuti postavil Jose Gimenez. Oblak je že na svoji prvi tekmi tako ostal nepremagan. V tekmi za 3. mesto je Sevilla premagala Cadiz s 3:0.

Naslednji teden obe tekmi superpokala
Atletico Madrid bo prvo uradno tekmo nove sezone odigral v torek, ko ga na Santiagu Bernabeuu čaka prva tekma španskega superpokala. Povratna tekma bo tri dni pozneje.

Poraz Reala v Varšavi
V soboto je zadnjo prijateljsko tekmo odigral tudi Real, ki je v Varšavi izgubil proti Fiorentini z 2:1. Evropske prvake je že v 4. minuti v vodstvo popeljal Cristiano Ronaldo, ki je zadel v hitrem protinapadu. V nadaljevanju pa sta preobrat skreirala Mario Gomez in Marcos Alonso. Slovenski reprezentant Josip Iličić je igral od 68. minute, ko je zamenjal Gomeza. V vratih Reala je sicer prvič zaigral Keylor Navas.