Kevin Kampl je na Swisspor Areni igral le v prvem polčasu. Foto: EPA
Kevin Kampl je na Swisspor Areni igral le v prvem polčasu. Foto: EPA

Črno-rumeni so zmagali petič na šestih pripravljalnih tekmah. Izbranci novega trenerja Thomasa Tuchla so povedli v 10. minuti, ko je Šindži Kagava lepo zaposlil Marca Reusa, ki je zadel z lobom. V 22. minuti so Dortmundčani izvedli lepo kombinacijo, sodelovali so Gonzalo Castro, Reus in Kagava, z glavo pa je mrežo zatresel slovenski reprezentant Kampl.

Na začetku drugega dela je Tuchel popolnoma zamenjal ekipo, na igrišču so ostali le vratar Roman Weidenfeller, Neven Subotić in Castro. Na 0:3 je v 51. minuti z močnim strelom od daleč povišal Mats Hummels. Moritz Leitner je bil natančen v 69. minuti. Edini zadetek za švicarskega prvoligaša na Swisspor Areni je dosegel Frane Čirjak v 70. minuti.
V uvodnem krogu nemškega prvenstva bo derbi 15. avgusta na stadionu Westfalen, ko se bosta srečali obe Borussii.

Postava Dortmunda v prvem polčasu: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Ginter, Durm, Castro, Weigl, Kampl, Kagava, Reus, Hofmann.

Postava Dortmunda v drugem polčasu: Weidenfeller, Stenzel, Subotić (71./Grosskreutz), Hummels, Schmelzer, Castro (60./Kirch), Gündogan, Leitner, Mhitarjan, Dudziak, Aubameyang.