Finale naj bi bil na Wembleyju. Foto: EPA
Finale naj bi bil na Wembleyju. Foto: EPA

Kot je znano, bo Euro 2020 potekal v več državah. V ožjem izboru jih je 19, gostiteljev pa bo 13. Za izvedbo tekem (Uefa bo posameznim državam podelila pakete več dvobojev predtekmovanja in še kakšno tekmo v izločilnem delu) kandidirajo Azerbajdžan z Bakujem, Belorusija z Minskom, Belgija z Brusljem, Bolgarija s Sofijo, Danska s Köbenhavnom, Anglija z Londonom, Nemčija z Münchnom, Madžarska z Budimpešto, Irska z Dublinom, Izrael z Jeruzalemom, Italija z Rimom, Makedonija s Skopjem, Nizozemska z Amsterdamom, Romunija z Bukarešto, Rusija s St. Peterburgom, Škotska z Glasgowom, Španija z Bilbaom, Švedska s Stockholmom in Wales s Cardiffom.

Za finalno tekmo sta kandidata le dva - London z Wembleyjem in München z Allianz Areno. Prednost naj bi imeli po neuradnih namigih Londončani, tudi zato ker naj bi angleška in nemška nogometna zveza sklenili dogovor. Prva bi z njim pridobila finale EP 2020, Nemci, ki kandidirajo za prvenstvo štiri leta pozneje, pa angleško podporo pri svoji kandidaturi.

"Pogovarjali smo se o tem, da Angleži ne bi kandidirali za EP 2024 in bi podprli našo kandidaturo, mi pa bi v zameno za to umaknili kandidaturo za finale leta 2020 in Angleže podprli pri projektu EP 2028," je o tej temi nedavno za časnik Bild dejal generalni sekretar Nemške nogometne zveze Helmut Sandrock.