Gerardo Martino je prvi kandidat za naslednika Tita Vilanove. Foto: EPA
Gerardo Martino je prvi kandidat za naslednika Tita Vilanove. Foto: EPA

50-letni Argentinec si je trenersko ime ustvaril v Paragvaju, kjer je osvojil štiri naslove državnega prvaka, preden je leta 2006 postal selektor. Leto pozneje so ga izbrali za najboljšega trenerja v Južni Ameriki. S položaja paragvajskega selektorja je "Tata" odstopil po petih letih.

Martino je nato prevzel argentinski klub Newell's Old Boys in z njim osvojil naslov prvaka ter ga popeljal do polfinala Cope Libertadores. Trenutno je brez pogodbe. Vodstvo Barcelone naj bi bilo z Martinom v resnih pogovorih, svoj "lonček" pa je pristavil tudi Messi: "Martino mi je res všeč. Je odličen v tehničnem pogledu. Njegove ekipe igrajo všečen nogomet in vsi ga spoštujejo."

Med imeni, ki se omenjajo, visoko kotira tudi nekdanji igralec Barcelone Luis Enrique. 43-letnik je Barcelonino B-ekipo po 11 letih popeljal nazaj v drugo ligo, kar je pri navijačih pustilo poseben pečat. Leta 2011 je prevzel Romo, pred začetkom letošnje sezone pa Celto Vigo.

V javnosti kot potenicalnega naslednika Vilanove omenjajo še nekdanja igralca Kataloncev Michaela Laudrupa in Franka de Boera ter nekdanjega argentinskega in čilenskega selektorja Marcela Bielso, ki je nazadnje vodil Athletic Bilbao.