Ronald Koeman bi z veseljem sprejel Wayna Rooneyja nazaj na Goodison Park. Foto: EPA
Ronald Koeman bi z veseljem sprejel Wayna Rooneyja nazaj na Goodison Park. Foto: EPA

31-letni Rooney je tudi tekmo angleške reprezentance proti Sloveniji 11. oktobra v Stožicah (0:0) začel kot rezervist in v igro vstopil šele 17 minut pred koncem. V zadnjem času je redko v udarni postavi rdečih vragov in pojavljajo se številna ugibanja o njegovi selitvi.

"Mislim, da je izjemen igralec. Daleč od tega, da bi bil že blizu konca kariere," je Koeman na novinarski konferenci pred tekmo z West Hamom hvalil Rooneyja in poudaril, da se ne namerava vmešavati v odnos med njegovim zdajšnjim klubom in nogometašem, da pa mu bo vedno pripravljen ponuditi mesto v ekipi. "Ne poznam njegovega položaja. To moramo spoštovati, to ni naša težava, toda če se bo pokazala možnost, da pride k nam, bom zelo zadovoljen."

Rooney je na Goodisonu začel kariero, iz Evertona je leta 2004 prestopil k Manchester Unitedu za 27 milijonov britanskih funtov. Za Everton je odigral 77 tekem in dosegel 17 golov.

Koeman je še dodal, da mora profesionalni nogometaš računati tudi na obdobja, ko ne gre vse po načrtih: "To je del nogometa. Dovolj je star, da ve, da se takšna obdobja zgodijo vsakomur. Najbolje je ostati miren."