Johan Venegas je s krasnim strelom z razdalje načel mrežo Kolumbije. Foto: Reuters
Johan Venegas je s krasnim strelom z razdalje načel mrežo Kolumbije. Foto: Reuters
Frank Fabra
Frank Fabra se je v Houstonu dvakrat vpisal med strelce - najprej je izenačil izid na 1:1, potem pa je zadel avtogol in Kostariki podaril vodstvo z 1:2. Foto: Reuters
Clint Dempsey
Trenutek odločitve v Philadelphii. Foto: Reuters

Kolumbijci so se v zaostanku znašli že po dveh minutah, ko je vratarja Robinsona Zapato premagal Johan Venegas. Ta se je otresel pritiska Felipeja Aguilarja in iz obrata z izjemnim plasiranim strelom z razdalje zatresel malo mrežico. Toda Kolumbijci so se hitro vrnili. Že pet minut pozneje je Frank Fabra izenačil. Branilec Boce Juniors je s prodorom v slogu najboljših napadalcev zarezal globoko v obrambo nasprotnika in hladnokrvno zatresel mrežo za 1:1.

Po pol ure igre se je Fabra med strelce vpisal še drugič, le da je tokrat zadel avtogol, potem ko je po predložku z leve nespretno posredoval ob drugi vratnici. Vodstvo Kostarike je z zmagovitim zadetkom v 58. minuti povečal Celso Borges, ki je z enajstih metrov zadel s polvolejem. Poraz Kolumbije je 17 minut pred iztekom rednega dela srečanja omilil Marlos Moreno.

Dempsey odločil v Philadelphii
Na drugi tekmi v skupini A so Američani, ki so skoraj ves drugi polčas igrali z nogometašem manj - v 48. minuti je bil, potem ko je v le nekaj sekundah prejel dva rumena kartona, izključen DeAndre Yedlin -, premagali Paragvaj. Mož odločitve je bil zimzeleni Clint Dempsey, ki je po podaji Gyasija Zardesa z leve strani z levico žogo po sredini gola poslal za hrbet Justa Villarja. Paragvajci so sicer večkrat nevarno zapretili, a se je z odličnimi obrambami izkazal Brad Guzan.

Američani so si z zmago zagotovili vrh lestvice skupine A, v izločilne boje so se uvrstili še Kolumbijci.

Copa America, skupina A, 3. krog:
ZDA - PARAGVAJ (Philadelphia) 1:0 (1:0)
Dempsey 27.
RK: Yedlin 48./ZDA

KOLUMBIJA - KOSTARIKA (Houston) 2:3 (1:2)
Fabra 7., Moreno 73.; Venegas 2., Fabra 34./ag, Borges 58.

Lestvica:                        
ZDA               3  2 0 1 5:2  6
KOLUMBIJA         3  2 0 1 6:4  6
KOSTARIKA         3  1 1 1 3:6  4
PARAGVAJ          3  0 1 2 1:3  1
ZDA in Kolumbija v četrtfinale
ZDA in Kolumbija v četrtfinale