Mitja Brulc je mojstrsko in silovito - s strelom pod prečko zadel za 3:0. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Mitja Brulc je mojstrsko in silovito - s strelom pod prečko zadel za 3:0. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Enes Handanagič
Branilec Enes Handanagič je z okoli 10 metrov natančno meril za levo vratnico Tomislava Butine. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Amir Karič
Amir Karič je podal pri prvih dveh zadetkih Koprčanov. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Luka Koper
Koprčani so se z dvignjeno glavo poslovili od Evrope. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Kopru zmanjkal zadetek

Dinamo se je očitno nadejal lahkega dela, saj je v Novo Gorico pripotoval brez trenerja Velimirja Zajeca, ki si je šel v Tirano ogledat nasprotnika v 3. predkrogu, vodenje moštva pa prepustil pomočnikoma. Na zagrebško srečo tovrstna aroganca ni bila kaznovana. Dinamu je voda pošteno začela teči v grlo v 79. minuti, ko je Mitja Brulc z enajstmetrovke povišal na 3:0. Koprčani so nato pritiskali še za četrti gol, a so se Zagrebčani izvlekli.

Handanagič vlil upanje
Srečanje se je za domače začelo odlično, saj je Enes Handanagić v 11. minuti povedel Koprčane v vodstvo, potem ko je po podaji Amirja Kariča s kota zadel z glavo. Zadetek je dal krila slovenskim prvakom, ki so izpeljali še nekaj nevarnih akcij. V 22. minuti je Karič kar dobro meril s prostega strela, malo kasneje pa bi po predložku Kariča lastnega vratarja skorajda premagal Igor Bišćan.

Marčeta imel na nogi 2:0
Na drugi strani je v 32. minuti Sammir z okoli 20 metrov nevarno streljal, a je bil Ermin Hasič na mestu. Novo priložnost je imel Dinamo v 39. minuti, ko je Etto na daljši vratnici streljal čez vrata. V 43. minuti se je po sijajni podaji Ivana Sesarja Damir Marčeta sam znašel pred Butino, a je slednji mojstrsko ubranil strel. Statistika 1. polčasa priča o rahli terenski premoči Zagrebčanov (posest žoge 54:46 in 2:2 streli v okvir vrat).

Guberac prepolovil prednost Dinama
Tudi 2. polčas se je začel sanjsko, saj je Ivica Guberac v 54. minuti povišal na 2:0. S kota je znova podal Karič, Guberac pa je na daljši vratnici dobil dvoboj z Ilijo Sivonjićem in poslal žogo v mrežo. Koper je vse sile vrgel v napad in lovil tretji zadetek.

Izključitev Bišćana, Brulc pod prečko
Koprčani so ga dočakali v 79. minuti, ko je Bišćan kot zadnji obrambni igralec podrl prodirajočega Eneja Jeleniča, tako da je italijanski sodnik Luca Banti izključil kapetana Dinama, hkrati pa dosodil še enajstmetrovko za domače, ki jo je s strelom pod prečko izkoristil Brulc. Sledilo je obleganje zagrebških vrat, vendar ni obrodilo še četrtega zadetka. Najbližje sta mu bila v 87. minuti Brulc in Handanagič, ki sta mrežo zgrešila za okoli pol metra. Dinamo se bo v 3. predkrogu pomeril z moldavskim Šerifom.

LIGA PRVAKOV, 2. PREDKROG, povratne tekme
LUKA KOPER - DINAMO ZAGREB 3:0 (1:0) 1:5
1.500; Handanagič 11., Guberac 54., Brulc 79./11-m
RK: Bišćan 78./Dinamo

Luka Koper: Hasič, An. Struna, Handanagič , Polovanec , Karič (60. Marič ), Marčeta, Kovačevič (46. Guberac ), Al. Struna, Sesar (68. Božičič), Jelenič , Brulc.

Dinamo: Butina, Etto, Bišćan (78.), Barbarić, Ibanez (57. Mesarić), Calello, Chago , Sammir, Sivonjić (79. Šimić), Slepička (46. Morales), Dodo.

Sodnik: Luca BANTI (Italija)

Torkove povratne tekme:
Renova - OMONIA NIKOZIJA 0:2 0:3
Torshavn - SALZBURG 1:0 0:5
Dinamo Tirana - ŠERIF TIRASPOL 1:0 1:3
THE NEW SAINTS - Bohemians D. 4:0 0:1
Rudar Pljevlja - LITEX LOVEČ 0:4 0:1
Sredine povratne tekme:
Jeunesse Esch - AIK SOLNA 0:0 0:1
Pjunik Erevan - PARTIZAN BEOGRAD 0:1 1:3
Olimpi Rustavi - AKTOBE 1:1 0:2
HELSINKI
- Ekranas Panevežys 2:0 0:1
ŽILINA
- Birkirkara 3:0 0:1
SPARTA PRAGA
- Liepajas Metalurgs 2:0 3:0
DEBRECEN - Levadia Talin 3:2 1:1
Željezničar Sarajevo - HAPOEL TEL AVIV 0:1 0:5
ROSENBORG TRONDHEIM
- Linfield 2:0 0:0
Hafnarfjördur - BATE BORISOV 0:1 1:5
LECH POZNAN - Inter Baku * 9:8 (0:1) 1:0
* - po streljanju 11-m

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

Kopru zmanjkal zadetek