Jean-Philippe Mendy in Marcos Tavares sta najmočnejša aduta Maribora v konici napada. Foto: Aleš Fevžer
Jean-Philippe Mendy in Marcos Tavares sta najmočnejša aduta Maribora v konici napada. Foto: Aleš Fevžer
Damjan Trifković
Damjan Trifković je dosegel vodilni zadetek ob zmagi z 2:0. "Na Mariborčane se nismo kaj posebej pripravljali, saj smo odigrali že dve tekmi z Mariborom. Približno poznamo, kako naj bi bilo videti vse skupaj. Pričakujem zanimivo tekmo za gledalce, veliko dinamike," je napovedal Trifković. Foto: Aleš Fevžer
Gorica
Novogoričani v Velenje odhajajo vsaj po remi. Foto: Aleš Fevžer
Rajko Rotman
Nogometaši Rudarja (na sliki Rajko Rotman) so pokalno lovoriko osvojili leta 1997. Foto: Aleš Fevžer
Pred polfinalom nogometnega pokala

2. marca so vijoličasti v Stožicah v zaostali tekmi 4. kroga zmagali s 3:0, 13 dni pozneje pa so jim Ljubljančani na istem igrišču vrnili z 2:0.

Šimundža: Želja je zmaga brez prejetega zadetka
Osemkratni pokalni prvaki Mariborčani optimistično pričakujejo še tretji obračun z Ljubljančani v zadnjem mesecu dni. "O napredovanju odločata dve tekmi, želimo imeti pozitiven rezultat pred povratno. Vsekakor je želja zmaga, po možnosti brez dobljenega zadetka. Najpomembnejše pa je, da pokažemo pravi obraz in oddelamo tekmo, kot je treba. Pokalno tekmovanje je vedno nepredvidljivo. Ne smemo si dovoliti napak, so pa fantje dovolj zreli, da se ne obremenjujejo s tem, kakšno bi bilo želeno izhodišče," je dejal trener vijoličastih Ante Šimundža, ki ne bo mogel računati na poškodovana Matica Črnica in Mitjo Vilerja.

Kosanović: Tretja tekma ima posebno draž
V ljubljanskem taboru imajo nekoliko več težav s poškodbami, saj so vprašljivi Andraž Šporar, Matija Škarabot in Nik Omladič. Zaradi kartonov bo manjkal Dejan Đermanović. Izključen je bil na zadnjem srečanju proti Mariboru in bil kaznovan s štirimi tekmami prepovedi igranja. Olimpija se bo na kazen pritožila.

"Veselimo se novega obračuna z najboljšo ekipo v Sloveniji. Prvi dve tekmi sta se končali različno. Tretja ima posebno draž. Gre za drugo tekmovanje. Pričakujem dobro tekmo. Fantje so pripravljeni, da pokažejo tisto najboljše, kar znajo, in priborijo rezultat, ki ohranja upanje na napredovanje. Branili se ne bomo, branijo se lahko ekipe, ki nimajo ambicij,"
je povedal trener zeleno-belih Milorad Kosanović. Kosanović bo v igro poslal tudi Miroljuba Kostića, ki naj bi na zadnji medsebojni tekmi (s Kosanovićem) z rasističnimi opazkami žalil temnopoltega napadalca Maribora Jean-Philippa Mendyja.

Cordaz: V polfinalu ni slabih ekip
V senci mariborsko-ljubljanskega derbija se bosta že ob 18.00 udarila Rudar in Gorica. Moštvi sta se v prvenstvu pomerili konec tedna v Gorici, ko se je srečanje končalo z 0:0. "Čaka nas težka tekma, saj smo že v prvenstvu videli, da imamo proti Rudarju vedno težave. Gre za polfinale, v katerem so samo dobre ekipe. Upamo, da se iz Velenja vrnemo z dobrim izidom. Najpomembnejše je, da bi na gostovanju dosegli zadetek. Seveda bomo naredili tudi vse, da ga ne dobimo," je za spletno stran kluba napovedal novogoriški vratar Alex Cordaz. Novogoričani so pokalno lovoriko osvojili v letih 2001 in 2002.

Rotman: Pričakujem zaprto igro Gorice
Vezist Rudarja Rajko Rotman je za spletno stran NZS-ja dejal: "Na prvi tekmi pričakujem nekoliko bolj zaprto Gorico, ki bo čakala na protinapade. Mi bomo poizkušali igrati kombinatorno ter si posledično pripraviti kakšno priložnost za zadetek."

Prenos tekme iz Ljudskega vrta si boste od 20.05 lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, prvi tekmi

Sreda ob 18.00:
RUDAR - GORICA

Ob 20.05:
MARIBOR - OLIMPIJA (prenos TVS 2/MMC)


Povratni tekmi, sreda, 2. 4., ob 15.00:
GORICA - RUDAR

Ob 17.30:
OLIMPIJA - MARIBOR (prenos TVS 2/MMC)


Finale bo 21. maja v Kopru.

Pred polfinalom nogometnega pokala