Kamil Glik je v 70. minuti z odličnim strelom z glavo izkoristil napako Joeja Harta in Joleona Lescotta ter izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Kamil Glik je v 70. minuti z odličnim strelom z glavo izkoristil napako Joeja Harta in Joleona Lescotta ter izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je takole z glavo matiral poljskega vratarja Przemysława Tytona po natančnem predložku Stevena Gerrarda. Foto: Reuters
Varšava
V torek je bilo po hudem nalivu igrišče poplavljeno in neprimerno za igranje nogometa. Foto: EPA

Gostje so povedli po dobre pol ure igre, ko je po predložku Stevena Gerrarda iz kota v polno z natančnim strelom z glavo zadel Wayne Rooney. To je bil njegov 32. zadetek za člansko izbrano vrsto Anglije.

Poljaki so bili v prvem polčasu sicer boljši tekmec, a so zapravljali eno polpriložnost za drugo - še največjo Kamil Glik, ki je po natančni podaji Roberta Lewandowskega za las zgrešil vrata Joeja Harta.

Gostje so se povlekli v obrambo
V nadaljevanju so se varovanci Roya Hodgsona osredotočili predvsem na branjenje izida, Poljaki so ves čas oblegali vrata gostujoče ekipe, večkrat so nevarno zapretili, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Angležev. Ti so v 68. minuti prek Rooneyja zapravili izredno priložnost za podvojitev vodstva. James Milner je krenil v protinapad in našel prostega rezervista Dannyja Welbecka. Ta je ukradel žogo vratarju Przemysławu Tytonu in podal dobro postavljenemu Rooneyju, ki pa je meril previsoko.

Kdor ne da, dobi
Takoj zatem so Poljaki izid poravnali. Po predložku iz kota je ob slabem posredovanju Harta in branilca Joleona Lescotta v polno z glavo zadel Glik. To je bil njegov tretji zadetek za poljsko izbrano vrsto. Poljaki so bili po zadetku še nevarnejši, večkrat so nevarno zapretili iz prekinitev, Angleži so se na koncu borili celo za točko.

Skupina H, preložena tekma:
POLJSKA - ANGLIJA 1:1 (0:1)
Glik 70.; Rooney 31.

Poljska: Tyton, Glik, Wawrzyniak, Piszczek, Wasilewski, Polanski, Krychowiak, Obraniak (90./Borisyuk), Wszolek (63./Mierzejewski), Grosicki (82./Milik), Lewandowski.

Anglija: Hart, Johnson, A. Cole, Jagielka, Lescott, Gerrard, Milner, Carrick, Cleverley, Defoe (67./Welbeck), Rooney (73./Oxlade-Chamberlain).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


UKRAJINA - ČRNA GORA 0:1 (0:1)
Damjanović 45.
Jovetić (ČG) je v 80. minuti zapravil 11-m.

SAN MARINO - MOLDAVIJA 0:2 (0:0)
Dadu 73., Epureanu 78.

Lestvica:
ANGLIJA 4 2 2 0 12:2 8 ČRNA GORA 3 2 1 0 9:2 7 POLJSKA 3 1 2 0 5:3 5 MOLDAVIJA 4 1 1 2 2:7 4 UKRAJINA 4 0 2 2 1:2 2 SAN MARINO 3 0 0 3 0:13 0