Andrej Kramarić je jeseni v hrvaškem prvenstvu zabil 21 golov. Foto: Reuters
Andrej Kramarić je jeseni v hrvaškem prvenstvu zabil 21 golov. Foto: Reuters

To je rekordna vsota, ki so jo Angleži v 131-letni zgodovini kluba odšteli za enega igralca in rekordna odškodnina, ki jo je dobila Rijeka.

Kramarić je bil sprva član zagrebškega Dinama, a se tam ni uveljavil, čeprav je bil najboljši strelec mladinskega pogona v zgodovini kluba. Bil je posojen v zagrebško Lokomotivo, se zatem spet vrnil v Dinamo, vendar je večino časa preživel na klopi.

Popolno uveljavitev je doživel v Rijeki, za katero je na 42 tekmah zabil 37 zadetkov. V jesenskem delu hrvaškega prvenstva je 23-letnik nasprotne vratarje na 17 tekmah premagal 21-krat. Blestel je tudi v Evropski ligi in proti Feyenoordu dosegel hat-trick. Odlične predstave je opazil tudi hrvaški selektor Niko Kovač, ki ga je v napadu postavil ob bok Mariu Mandžukiću.

Kramarić je bil v igri za podpis s Chelseajem, a je bil na koncu konkretnejši Leicester, ki se bori za obstanek v Premier ligi. Lisice so na 20 tekmah zbrale le 14 točk in so prikovane na dno prvenstvene lestvice. Za mesti za obstanek zaostajajo za štiri točke.

Poleg Kramarića je Leicester okrepil še 42-letni vratar Mark Schvarzer (Chelsea), ki bo v vratih zamenjal poškodovanega Kasperja Schmeichla.