Marco Reus je z bele točke zanesljivo matiral Pepeja Reino. Foto: EPA
Marco Reus je z bele točke zanesljivo matiral Pepeja Reino. Foto: EPA
Jack Wilshere
Jack Wilshere je dosegel oba zadetka na stadionu Emirates. Foto: EPA
Mario Balotelli in Valter Birsa
Valter Birsa se veseli tretjega zadetka Milana, ki ga je dosegel Mario Balotelli. Foto: EPA
Ricardo Kaka
Ricardo Kaka je bil razigran na Celtic Parku. Foto: EPA
Danny Hoesen
Danny Hoesen se je poigral z obrambo Barcelone. Foto: EPA
Mohamed Salah
Mohamed Salah je šokiral Chelsea, ki ni imel pravega pristopa. Foto: EPA

V skupini F so rumeno-črni zdaj v dobrem položaju, saj imajo devet točk in boljši medsebojni izkupiček z dveh tekem proti Neapljčanom. V zadnjem krogu gostujejo v Marseillu, ki je odpisan.
Reus zanesljiv z bele točke
Gostitelji so krenili v napad že od prve minute. V 10. minuti je Francisco Fernandez v kazenskem prostoru podrl Roberta Lewandowskega, sodnik Carlos Velasco Carballo pa je takoj pokazal na belo točko. Marco Reus je poslal Pepeja Reino v napačno smer in poskrbel za evforijo na tribunah.
Callejon v okvir vrat
Borussia je letela po zelenici. Lewandowski je po četrt ure z desne strani s 14 metrov streljal prek vrat. Tri minute zatem je Reus s prostega strela zavrtinčil žogo prek živega zidu, a se je izkazal Reina. Neapeljčani so se prebudili po pol ure igre, ko je Jose Callejon prodrl po desni strani in z močnim diagonalnim strelom zadel vratnico.
Blaszczykowski natančen po protinapadu
V drugem delu so Italijani pritisnili, Borussia pa je bila vse bolj nevarna iz protinapadov. Reusu in Henriku Mhitarjanu ni uspelo povišati na 2:0. V 59. minuti je se Gonzalo Higuain sam znašel pred Romanom Weidenfellerjem, ki je sijajno posredoval. V naslednji minuti je Lewandowski podal na desno stran do Reusa, ki je v protinapadu podal pred vrata, kjer je osamljeni Jakub Blaszczykowski žogo poslal med nogama Reine v mrežo.
Joker Aubameyang mož odločitve
V 66. minuti je Callejona zamenjal Lorenzo Insigne in le pet minut zatem postal pravi as iz rokava Rafaela Beniteza. Izkoristil je podajo Higuaina in z natančnim strelom z levico znižal na 2:1. Tudi Jürgen Klopp je imel svojega jokerja, Pierre-Emerick Aubameyang je vstopil v 68. minuti. Šest minut zatem se je neverjetno hitri vezist sam znašel pred Reino, ki mu je žogo uspelo odbiti. V 78. minuti španski vratar ni imel možnosti, potem ko je Aubameyang z desnico mojstrsko poslal žogo prek njega iz težkega položaja.
Manuel Friedrich, ki je prejšnji teden podpisal pogodbo in v soboto zaigral proti Bayernu (0:3), nima pravice nastopiti v Ligi prvakov. Poleg Sokratisa Papastathopoulosa je v ožji obrambi igral Sven Bender. Pri Napoliju je manjkal kapetan Marek Hamšik, ki se je poškodoval ob porazu proti Parmi doma v soboto (0:1).
Wilshere zrežiral zmago topničarjev
Na drugi tekmi skupine F je Arsenal ugnal Marseile z 2:0. Topničarji so bili precej boljši tekmec. Povedli so že po 29 sekundah, ko je Jack Wilshere z diagonalnim strelom z levico zatresel mrežo. V 38. minuti Steve Mandanda obranil strel Mesuta Özila z bele točke, ki je bila dosojena neupravičeno, saj je Nicolas Nkoulou podrl Aarona Ramseyja zunaj kazenskega prostora. Sijajni Wilshere je potrdil zmago v 65. minuti z levico po podaji Özila. Arsenal je v odličnem položaju, saj vodi na lestvici z 12 točkami, v zadnjem krogu gostuje v Neaplju.
Birsa podal za gol Kakaja
Milan je odnesel vse tri točke z vročega Celtica Parka (0:3). Trener Massimiliano Allegri si bo pošteno oddahnil, saj je bil močno na udaru kritik po zelo slabih izidih v Serie A.

Valter Birsa
je igral do 74. minute. V 13. minuti je podal iz kota, Ricardo Kaka pa je s petih metrov z glavo zatresel mrežo. Slovenski reprezentant je bil udeležen tudi pri drugem zadetku Milana. V 49. minuti je znova izvedel kot, Antonio Nocerino je žogo poslal pred vrata, kjer je Cristian Zapata z bližine povišal na 0:2. Končni izid je postavil Mario Balotelli po uri igre z desno nogo po podaji Riccarda Montoliva.

Izjemno slaba obramba Barcelone
Ajaxu je z odlično igro v prvem polčasu uspelo presenetiti Barcelono (2:1). Nizozemci so povedli v 19. minuti, ko je po podaji Ricarda van Rhijna z desne strani z bližine mrežo zatresel Thulani Serero. Obramba Kataloncev je bila zelo slaba. Štiri minute pred odmorom je Davy Klaassen močno streljal z 20 metrov, Joseju Manuelu Pintu je žogo uspelo odbiti, do nje je prišel Danny Hoesen. Carles Puyol ga je le gledal, nizozemski napadalec pa je žogo spravil prek njega in z levico matiral še Pinta. 53.000 gledalcev na razprodani Amsterdam Areni ni moglo verjeti svojim očem.
Eden izmed navijačev je preveč proslavljal zadetek in je padel s tribune deset metrov globoko, odpeljali so ga v bolnišnico z resnimi poškodbami.

Tudi z igralcem več niti do točke
Barca se je vrnila v igro na začetku drugega dela. Joel Veltman je v kazenskem prostoru podrl Neymarja in si prislužil rdeči karton, saj je Brazilec krenil sam proti vratom. Z najstrožje kazni je Xavi znižal na 2:1. Katalonci so v nadaljevanju silovito pritisnili, najlepšo priložnost je zapravil Neymar, ki je streljal prek vrat. V zadnjem krogu bo odločala tekma na San Siru med Milanom in Ajaxom.

Chelsea kljub porazu v osmini finala
Chelsea je kljub porazu v Baslu že napredoval v osmino finala. Švicarji so z zmago z 1:0 ohranili upe na napredovanje, potem ko je edini gol na tekmi dosegel Mohamed Salah v 87. minuti. Natančen je bil z levo nogo po podaji Fabiana Schärja. Izbranci Joseja Mourinha so bili popolnoma razglašeni, razmerje v strelih na vrata je bilo kar 16:1.

Brez golov se je končala druga tekma skupine E med Steauo in Schalkejem. Chelsea ima pred zadnjim krogom devet točk, Basel osem, Schalke pa sedem. Izjemno napeto bo v zadnjem krogu, ko Schalke v Veltins Areni gosti Basel.

5. krog, skupina E:
STEAUA - SCHALKE 0:0

BASEL - CHELSEA 1:0 (0:0)
Salah 87.

Basel: Sommer, Voser, Schär, Ivanov, Xhaka (71./Ajeti), Serey Die, Elneny, Frei, Salah, Stocker (92./Sauro), Streller (78./Sio).

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Mikel, Lampard, Ramires, Willian (86./de Bruyne), Oscar (55./Hazard), Eto'o (42./Torres).

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)

Lestvica:                          
CHELSEA *          5  3 0 2 11:3  9
BASEL              5  2 2 1  5:4  8
SCHALKE            5  2 1 2  4:6  7
STEAUA             5  0 3 2  2:9  3



Skupina F:
ARSENAL - MARSEILLE 2:0 (1:0)
Wilshere 1., 65.
Özil je v 38. minuti zapravil 11-m.

BORUSSIA (D) - NAPOLI 3:1 (1:0)
Reus 10./11-m, Blaszczykowski 60., Aubameyang 78.; Insigne 71.

Borussia Dortmund:
Weidenfeller, Grosskreutz, Sokratis, Bender, Durm, Kehl, Sahin, Blaszczykowski (68./Aubameyang), Mhitarjan, Reus (81./Piszczek), Lewandowski (89./Schieber).

Napoli: Reina, Maggio, Raul Albiol, Fernandez, Armero, Behrami, Džemaili (62./Inler), Callejon (66./Insigne), Pandev (76./Zapata), Mertens, Higuain.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)

Lestvica:                          
ARSENAL            5  4 0 1  8:3 12
BORUSSIA (D)       5  3 0 2  9:5  9
NAPOLI             5  3 0 2  8:9  9
MARSEILLE          5  0 0 5  4:12 0

Skupina G:
ZENIT - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
Alderweireld 74./ag; Lopez 53.

PORTO - AUSTRIA DUNAJ 1:1 (0:1)
Martinez 48.; Kienast 11.

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID *  5  4 1 0 13:3 13
ZENIT              5  1 3 1  4:5  6
PORTO              5  1 2 2  4:5  5
AUSTRIA DUNAJ      5  0 2 3  1:9  2



Skupina H:
CELTIC - MILAN 0:3 (0:1)
Kaka 13., Zapata 49., Balotelli 60.

Celtic: Forster, Lustig, Ambrose, van Dijk, Izaguirre, Boerrigter, Mulgrew, Kayal (31./Ledley), Forrest (85./Rogic), Commons (65./Stokes), Samaras.

Milan: Abbiati, Abate (48./Nocerino), Zapata, Bonera, Emanuelson, de Jong, Montolivo, Poli, Birsa (74./Constant), Kaka (80./Robinho), Balotelli.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)


AJAX - BARCELONA 2:1 (2:0)
Serero 19., Hoesen 41.; Xavi 49./11-m
RK: Veltman 48./Ajax

Ajax: Cillessen, van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (34./Poulsen), Blind, Klaassen, Serero, Schöne (51./Denswil), Fischer, Hoesen (84./Duarte).

Barcelona: Pinto, Puyol (69./Patric), Mascherano, Pique, Montoya, Song, Xavi (75./Sergi Roberto), Iniesta, Pedro, Fabregas (82./Traore), Neymar.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Lestvica:                          
BARCELONA *        5  3 1 1 10:4 10
MILAN              5  2 2 1  8:5  8
AJAX               5  2 1 2  5:8  7
CELTIC             5  1 0 4  2:8  3

* - v osmini finala