Craig Bellamy je v 74. minuti dosegel zadetek, ki je Liverpool popeljal v finale. Foto: Reuters
Craig Bellamy je v 74. minuti dosegel zadetek, ki je Liverpool popeljal v finale. Foto: Reuters
Nogometaši Liverpoola
Steven Gerrard je v 41. minuti zadel z bele točke in poravnal izid na srečanju (1:1). Foto: Reuters
Edin Džeko
Edin Džeko je za svojo ekipo sicer dosegel zadetek, a se sinjemodri niso uvrstili v finale. Foto: Reuters
Hillsborough
Navijači Liverpoola so na Anfieldu znova pričarali izjemno vzdušje. V soboto bo nedvomno še glasneje, ko v 3. krogu FA-pokala v mesto Beatlov prihaja Manchester United. Foto: Reuters
Alessandro Del Piero
Strelec drugega zadetka v Torinu Alessandro Del Piero je član Juventusa že od leta 1993. Foto: EPA
Edinson Cavani
Edinson Cavani je z dvema goloma izločil Inter. Foto: EPA

Liverpoolčani so bili tekom srečanja veliko boljši nasprotnik, vseskozi so napadali vrata svojega nasprotnika, a se je še enkrat več z izjemnimi obrambami izkazoval odlični Joe Hart. Liverpool se bo v finalu, ki se bo odigral 26. februarja na Wembleyju, igral s Cardiff Cityjem.

De Jong z 'evrogolom' utišal Anfield
Že v 6. minuti srečanja se je gostujoči vratar Joe Hart izkazal z izjemno obrambo, potem ko je veselje preprečil Joséju Enriqueju. V uvodnih minutah je imel Cityjev branilec Stefan Savić nemalo preglavic z domačimi branilci, v 22. minuti ga je še enkrat več preigral Craig Bellamy in s silovitim strelom ogrel Hartove dlani. Rdeči so neprestano napadali, goste so porinili na njihov prostor, a prvega zadetka so se veselili prav sinjemodri. Po dobre pol ure igre je s fantastičnim strelom z razdalje Anfield v molk zavil Nigel De Jong.

Gerrard spet uspešen z bele točke
Gostitelji so še naprej napadali vrata vodilne ekipe angleškega prvenstva, v 41. minuti pa se jim je pritisk vendarle izplačal. Micah Richards je po strelu Daniela Aggerja v kazenskem prostoru igral z roko, glavni sodnik Phil Dowd je pokazal na belo točko, z 11 metrov pa je mrežo zatresel Steven Gerrard.

Neverjetne obrambe Harta
Hart, ki je v prvem polčasu branil odlično, je Liverpoolčanom sive lase povzročal tudi v drugem. S fantastičnimi obrambami je svojo ekipo držal pri življenju, v 53. minuti je med drugim iz neposredne bližine ubranil še strel Martina Škrtla. Že minuto pozneje je Anglež veselje preprečil Stewartu Downingu. Toda znova so navijače rdečih utišali gostje, ki so v 67. minuti vnovič povedli. Tokrat je po podaji z desne v prazno mrežo zadel Edin Džeko. A Cityjevo veselje ni trajalo dolgo, že šest minut pozneje je po hitri dvojni poadji z Glenom Johnsonom v polno zadel Bellamy in poskrbel, da bo Liverpool šele prvič igral na Wembleyju, odkar so ga prenovili.

'Stara dama' prepričljivo v polfinale
V italijanskem pokalu je Juventus pred svojimi navijači v torek zvečer gladko odpravil Romo (3:0), ki je četrtfinalno srečanje po izključitvi Erika Lamele v 69. minuti končala z igralcem manj. Tekmo je že v 6. minuti odločil Emanuele Giaccherini, ki je prodrl po levi strani in neubranljivo z diagonalnim strelom matiral vratarja Maartena Stekelenburga. Vodstvo je po pol ure igre podvojil zimzeleni Alessandro Del Piero, ki je tako dosegel še 286. zadetek za 'staro damo'. Po Lamelovi izključitvi je za piko na i slabemu večeru Rimljanov poskrbel branilec Simon Kjär, ki je tik pred koncem žogo poslal v svojo mrežo za končnih 3:0.

Juventus se bo v polfinalu udaril z zmagovalcem četrtkovega obračuna med Milanom in Laziem.
Cavani dvakratni strelec
Prvi polfinalni par je že znan: Siena - Napoli. Prva je z 1:0 v gosteh ugnala Chievo, Neapeljčani pa so bili doma na zelo dobri tekmi z 2:0 boljši od branilca naslova Interja. Oba zadetka je dosegel Edinson Cavani. V 50. minuti je zadel z 11-metrovke, potem ko ga je v kazenskem prostoru podrl Thiago Motta, končni izid pa je postavil v 90. minuti po lepem samostojnem prodoru.
Črno-modri, ki niso bili tako nemočni, kot kaže končni izid, so izgubili prvič po osmih zaporednih zmagah (sedmih v Serie A in eni v pokalu). V 57. minuti sodnik ni pokazal na belo točko po prekršku Christiana Maggia nad Diegom Militom.

Polfinale, povratna tekma

CARDIFF CITY - Crystal Palace * 4:1 (1:0, 0:0) 0:1
Gardner 7./ag
RK: McCarthy 78./Crystal Palace
* - po 11-metrovkah

LIVERPOOL - Manchester City 2:2 (1:1) 1:0
Gerrard 41./11-m, Bellamy 74.; De Jong 31., Džeko 67.

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Škrtel, Enrique, Gerrard, Downing, Adam, Henderson, Bellamy (88./Kelly), Kuyt (91./Carroll).

Man City: Hart, Lescott, Richards, Zabaleta, Kolarov, Savić (46./Agüero), Barry, De Jong (78./A. Johnson), Nasri, Silva, Džeko.

Sodnik: Phil Dowd

V krepkem tisku sta izida s prvih tekem.

Finale, 26. februarja:
LIVERPOOL - CARDIFF CITY


Italijanski pokal, četrtfinale:

JUVENTUS - Roma 3:0 (2:0)
Giaccherni 6., Del Piero 30., Kjär 90./ag
RK: Lamela 69./Roma

Juventus: Storari, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner, Bonucci, Pirlo, Marrone, Del Piero (77./Quagliarella), Borriello (63./Matri), Estigarribia, Giaccherini (88./Krasić).

Roma: Stekelenburg, Heinze, Kjär, Angel, Taddei, Simplicio, Gago, Pjanić, Totti (72./Perrotta), Krkić (58./Borini), Lamela.

Sodnik: Luca Banti


Četrtek ob 20.45:
MILAN - LAZIO


Chievo - SIENA 0:1 (0:0)
Destro 54.
RK: Grossi 60./Siena
Jokić je bil na klopi, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v kadru.


NAPOLI - Inter 2:0 (0:0)
Cavani 50./11-m, 90.

Napoli: De Sanctis, Cannavaro, Campagnaro, Aronica, Zuniga, Maggio, Gargano, Inler (82./Džemaili), Hamšik (88./Dossena), Cavani, Lavezzi (65./Pandev).

Inter: Castellazzi, Zanneti, Chivu, Samuel, Maicon, Ranocchia, Motta (76./Zarate), Cambiasso, Sneijder, Chukwuma (46./Alvarez), Milito.

Sodnik: Domenico Celi