Lionel Messi je kapetan Argentine in njen najboljši strelec. Foto: Reuters
Lionel Messi je kapetan Argentine in njen najboljši strelec. Foto: Reuters

31-letni superzvezdnik se med gavče vrača po osmih mesecih. Argentinskega dresa namreč ni oblekel vse od izpada v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva, kjer so bili boljši poznejši prvaki Francozi s 4:3. V tem času so dvakratni svetovni prvaki odigrali šest prijateljskih tekem. Messi se je torej vrnil še pred začetkom južnoameriškega prvenstva, ki bo med 14. junijem in 7. julijem v Braziliji. Na zadnjih dveh Copah je Argentina igrala v finalu, obakrat pa je bil po enajstmetrovkah boljši Čile.

40-letni Scaloni je na seznam uvrstil 31 imen, prvič po svetovnem prvenstvu tudi nogometaša PSG-ja Angela Di Mario, še vedno pa ni izkušenih napadalcev Sergia Agüera in Gonzala Higuaina, ki sta bila nazadnje poleg na mundialu. V konici napada manjka tudi Mauro Icardi, ki zaradi spora z Interjem že en mesec ne igra.

Messi je reprezentančno upokojitev napovedal po finalnem porazu na Copi leta 2016. Odločitev je dva meseca pozneje preklical. V reprezentančni majici je zbral 128 nastopov, s 65 goli pa je najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste. Argentina se bo z Venezuelo pomerila v Madridu, z Marokom pa v Tangeru.