Pri zagrebškem Dinamu so se odločili za zamenjavo trenerja. Foto: Reuters
Pri zagrebškem Dinamu so se odločili za zamenjavo trenerja. Foto: Reuters
Zlatko Kranjčar
Ekipo je pred Petevim vodil Zlatko Kranjčar. Foto: Reuters

Peteva je odstavil svetovalec Dinama Zdravko Mamić, ki ni bil zadovoljen z rezultati kluba v prejšnji sezoni in z igro med poletnimi pripravami. Prekinitev pogodbe so oznanili na spletni strani najbolj trofejnega hrvaškega nogometnega kluba.

Predsednik kluba Mirko Barišić je potrdil, da bo začasno trenersko palico prevzel trener drugega moštva Dinama - 42-letni Mario Cvitanović, ki je bil dolgoletni Dinamov igralec in trener podmladka, poročajo hrvaški mediji. Barišić je izrazil upanje, da Cvitanović ne bo zgolj prehodna rešitev.

Mamićeva odločitev pravočasna?
Medtem na Hrvaškem ugibajo, kdo bo novi trener Dinama. Prva ugibanja se nanašajo na znane obraze iz klubske igralske in trenerske zgodovine, kot sta Krunoslav Jurčić in Tomislav Ivković. Čeprav je odločitev o zagrebški usodi Peteva sprejeta dva dni pred začetkom prve tekme v elitnem hrvaškem nogometnem prvenstvu v sezoni 2017/18, na Hrvaškem ocenjujejo, da je bila Mamićeva poteza pravočasna, saj bi bila škoda še večja, če bi klub s Petevem začel kopičiti slabe rezultate v domačem prvenstvu, zlasti na odločilnih tekmah v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

Sprl naj bi se s polovico ekipe
Bolgarski trener je Dinamo vodil na 35 tekmah, februarja letos pa je podaljšal pogodbo do leta 2020. Petev je imel zagotovljenih 250 tisoč evrov za vsako sezono, zagrebški klub pa bo, kot kaže, nekdanjemu trenerju izplačal 750 tisoč evrov. Petev je na trenerski klopi oktobra lani zamenjal Dinamovo legendo Zlatka Kranjčarja, a igralcem pod njegovim vodstvom ni uspelo doseči niti enega samega zadetka v skupinskem delu Lige prvakov ali pa vsaj točke. Za nameček je Rijeka po enajstih zaporednih Dinamovih naslovih hrvaškega prvaka pobrala hrvaško nogometno prvenstvo in pokal.

Neuradno naj Petev ne bi več obvladoval moštva, saj se je sprl s polovico slačilnice, v njegovo škodo pa so šle tudi priprave v Sloveniji, na katerih Mamić ni videl nobenih pozitivnih premikov v igri modrih.