Nogomet
()

Poudarki

  • NZS čaka še na pisno izjavo
  • Zahvalil se je za povabili Matjaža Keka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 26 glasov Ocenite to novico!
Dominic Maroh
Dominic Maroh je bil v slovensko reprezentanco povabljen dvakrat, obakrat pa je bil poškodovan. Pred dnevi je prestal tudi operacijo ramena. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Bo Matjaž Kek Maroha poklical, če ta ne bo dobil povabila nemške reprezentance? Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Maroh kot Preldžić, Slovenija odpade

Ne počuti se dovolj Slovenca
3. julij 2009 ob 17:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

Branilec Nürnberga Dominic Maroh je sekretarju Nogometne zveze Slovenije Boštjanu Gasserju sporočil, da ne želi nastopati v dresu slovenske reprezentance.

"Če želiš igrati za državno reprezentanco, se moraš v njej počutiti domače, kar pa v mojem primeru ne velja," je za nemški Bild izjavil 22-letni Maroh, ki je bil pred časom vpoklican v slovensko izbrano vrsto, a zaradi poškodbe ramen v njenem dresu še ni nastopil.

NZS čaka še na pisno izjavo
Maroh je bil že v četrtek na zvezi s sekretarjem NZS-ja Boštjanom Gasserjem, ki mu je zvečer poslal SMS-sporočilo, da kljub trditvam, da bo zaigral za Slovenijo, tega ne bo storil. "Za zdaj imamo le njegovo ustno izjavo, čakamo še na pisno potrdilo. Dejal je, da se ne počuti dovolj Slovenca, da bi nastopil v dresu Slovenije, kar je njegova odločitev, mi ne moremo storiti ničesar," je za MMC dejal Gasser.

V pretekli sezoni 2. nemške lige na 20 tekmah 1 zadetek
Sin slovenskega očeta in nemške matere se je zahvalil za dve povabili Matjaža Keka, zdaj pa po besedah Gasserja čaka na povabilo nemške reprezentance, kjer so mu odprta vrata. Pa bo Kek, če strelec enega zadetka v pretekli sezoni nemškega povabila vseeno ne dobi, še kdaj računal na Maroha? "To morate vprašati selektorja, ne morem komentirati, ali je s tem kakšna zamera."

Pred dvema tednoma se je podobna zgodba zgodila tudi v košarki, ko je Emir Preldžić nenadoma sporočil, da ne želi braniti barv slovenske reprezentance.

A. B.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo