Thomas Müller je bil dvakratni strelec v Münchnu. Foto: EPA
Thomas Müller je bil dvakratni strelec v Münchnu. Foto: EPA
Sven Bender, Mats Hummels, Marco Reus, Julian Weigl, Roman Bürki in Erik Durm
Sven Bender, Mats Hummels, Marco Reus, Julian Weigl, Roman Bürki in Erik Durm se na prizorišču finala veselijo visoke zmage. Foto: EPA

Bavarci so pred 75.000 gledalci povedli v 30. minuti, ko je Xabi Alonso iz kota poslal predložek v kazenski prostor, kjer je od gostujoče obrambe pozabljeni Thomas Müller žogo z glavo poslal za hrbet Felixa Wiedwalda, ki je bil blizu uspehu, saj se je žoge dotaknil.

Upravičeno razveljavljen avtogol Alabe
Werder je nato poskušal najti pot do izenačujočega zadetka, a je Bayern brez težav odbijal poskuse. V 62. minuti je sicer David Alaba ob izbijanju žoge to poslal za hrbet Manuela Neuerja, a je sodnik Tobias Stieler zadetek upravičeno razveljavil, saj je napadalec Fin Bartels napravil prekršek nad Alabo.

Sodnik Stieler nasedel igralskemu vložku Vidala
Je pa Stieler napravil veliko napako v 71. minuti, ko je ob štartu Janeka Sternberga teatralno padel Arturo Vidal. Stieler je pokazal na belo točko, a je videoposnetek pokazal, da se Sternberg Vidala sploh ni dotaknil. Kakor koli, enajstmetrovko je rutinirano izkoristil Müller, s čimer je bila tekma odločena.

Gladka zmaga Borussie v Berlinu
Hertha je bila v drugem polfinalu na prizorišču finala nemočna proti Borussii. Črno-rumeni so povedli v 21. minuti, ko je s 16 metrov z desnico zadel Gonzalo Castro. Izbranci Thomasa Tuchela so bili precej boljši tekmec in bi lahko do odmora še povišali prednost.
Gostitelji so v zaključku tekme pritisnili, četrt ure pred koncem je Borussia izvedla protinapad. Šindži Kagava je zaposlil Marca Reusa, ki je s sedmih metrov z desno nogo ukanil Runeja Jarsteina, ki se je dotaknil žoge, vendar zadetka ni uspel preprečiti. Končni izid je postavil Henrik Mhitarjan po lepi akciji Reusa na levi strani. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 4:20, Borussia je imela 70-odstotno posest žoge.
Finale bo 21. maja v Berlinu. Pred dvema letoma sta se Bayern in Borussia že pomerila v finalu, Bavarci so slavili z 2:0 po podaljšku.

Nemški pokal, polfinale:
BAYERN - Werder Bremen 2:0 (1:0)
75.000; Müller 30., 71./11-m

Bayern: Neuer, Lahm, Javi Martinez, Alaba, Juan Bernat (58.,/Benatia), Xabi Alonso, Coman (67./Vidal), Müller, Götze (60./Thiago), Ribery, Lewandowski.

Werder Bremen: Wiedwald, Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Sternberg, Grillitsch, Fritz (83./Kleinheisler), Yatabare (74./Öztunali), Junuzović, Bartels, Pizarro (73./Ujah).

Sodnik: Tobias Stieler



Hertha - BORUSSIA (D) 0:3 (0:1)
76.233; Castro 21., Reus 75., Mhitarjan 83.

Hertha: Jarstein, Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt, Lustenberger, Skjelbred, Haraguči (65./Schieber), Hegeler (62./Baumjohann), Kalou, Ibisević.

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, S. Bender, Hummels, Weigl, Castro (77./Gündogan), Mhitarjan, Kagava, Reus, Schmelzer (84./Durm), Ramos.

Sodnik: Deniz Aytekin


Finale bo 21. maja v Berlinu.


Francoski pokal, polfinale:
Lorient - PARIS SG 0:1 (0:0)
Ibrahimović 75.

Sochaux - MARSEILLE 0:1 (0:0)
Thauvin 49.