Vratar Esteban Alvarado je navijaču vrnil z obrestmi. Foto: EPA
Vratar Esteban Alvarado je navijaču vrnil z obrestmi. Foto: EPA

Odločitev o prepovedi je danes po poročanju nizozemskih medijev klub sporočil odvetniku 19-letnega navijača. Gre za najdaljši takšen disciplinski ukrep na Nizozemskem do zdaj. Na sredini pokalni tekmi je najstnik vdrl na igrišče in skušal obračunati z vratarjem gostov Estebanom Alvaradom. Ta se je napadalca uspešno ubranil z dvema brcama, nato pa dobil rdeči karton. Trener Jan Verbeek in soigralci iz Alkmaarja so po incidentu protestno zapustili igrišče in se niso več vrnili.

Za zdaj še ni znano, kakšna bo tekmovalna usoda tekme, Ajax je ob prekinitvi v 37. minuti vodil z 1:0. Disciplinska komisija nizozemske nogometne zveze je medtem že razveljavila rdeči karton vratarju Alvaradu. V pojasnilu so zapisali, da je sodnik sicer ravnal v skladu s pravili, a ni upošteval okoliščin dogodka, saj se je vratar predvsem branil po napadu s hrbta.

Najstnika čakajo nove tožbe
S prepovedjo vstopa na in ob stadion so se težave 19-letnika, ki je sicer še vedno v priporu, šele začele. Klub je namreč ugotovil, da so mu kot registriranemu huliganu že prepovedali vstop na tekmo, a je dobil vstopnico nekoga drugega. Sostorilca so tudi že odkrili, klub bo od obeh zahteval odškodnino zaradi prekinjene tekme, za sodni konec dogodka pa se je odločil tudi kostariški vratar Alkmaarja.