Olimpija je na osmih tekmah dosegla 24 zadetkov, štiri več od vodilne Gorice in kar 14 več od Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je na osmih tekmah dosegla 24 zadetkov, štiri več od vodilne Gorice in kar 14 več od Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Blessing Eleke je skupaj z Andražem Šporarjem prvi strelec lige. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič in Krunoslav Jurčić
Krunoslav Jurčić bo skušal Maribor spet popeljati na vrh. Foto: www.alesfevzer.com

Goričani so v soboto osvojili tudi Bonifiko, kjer pred tem niso zmagali že štiri leta. Spet je bil v ospredju prvi strelec lige Blessing Eleke, ki je v zmagi s 3:1 zabil dva gola in letošnji izkupiček povišal na sedem. Primorci so po porazu v uvodnem krogu proti Olimpiji (4:1) nanizali sedem zmag, kar je nov klubski rekord.
"Po takšni zmagi je zadovoljstvo veliko. Fantje si zaslužijo vse čestitke, tako za pristop kot za odigrano tekmo. Ni bila lahka. Koper je dobra in čvrsta ekipa. Smo se precej namučili. Odigrali smo zelo dobro, disciplinirano, čakali smo svoje priložnosti. Bili smo nevarni in konkretni. Imeli smo nekoliko težav z visokimi žogami, ampak smo vse obvladali. Pokazali smo srčnost in poletnost, tako da je zmaga zaslužena,'' je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

Da se je nogomet vrnil v Ljubljano, je pokazala že kulisa na začetku obračuna Olimpije in Rudarja. Zmaje je po dveh zaporednih zmagah prišlo spodbujat 5.000 gledalcev, ki so s stadiona odhajali zadovoljni. Navdušenje se ni poleglo še nekaj časa po tekmi in v drobovju Stožic so spet odmevale avtomobilske sirene.

Navijači zeleno-belih so spet videli poletno in napadalno igro Olimpije, začinjeno s petimi zadetki. Ljubljančani so na zadnjih treh tekmah zabili 14 golov, prejeli pa niso nobenega. Po osmih tekmah so najučinkovitejše (24) in najboljše obrambno moštvo lige (4). Andraž Šporar, ki je Rudarju zabil tri gole in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Elekeju, je posebno pohvalo namenil obrambni vrsti: "Že na prvi tekmi smo pokazali, da igramo atraktiven, napadalen nogomet, zato se ne čudim, da dajemo toliko golov. Bolj sem navdušen nad tem, da jih ne prejemamo." Trener Rudarja Jernej Javornik je vzrok za poraz našel v prve pol ure igre: "Izgubili smo tekmo v prvih 30 minutah. Bili smo preveč bojazljivi, umikali smo se, namesto da bi krenili proti njim."

Maribor je ostal brez celotnega plena na tretji tekmi zapored. Vijoličasti, ki so pred tekmo izvedeli, da bo na njihovo klop sedel nekdanji trener zagrebškega Dinama Jurčić, so nov udarec doživeli proti Krki. Novomeščani so izenačili pet minut pred koncem (2:2) in iz Ljudskega vrta odnesli dragoceno točko. Jurčić je bil na prvi tiskovni konferenci odločen in samozavesten: "Prišel sem, da bi bil prvak, drugo me ne zanima. Maribor mora nadaljevati po svoji poti osvajanja trofej."

Prvo težko preizkušnjo bo imel že po reprezentančnem premoru, ko bo Maribor 12. septembra gostoval pri Gorici. Dan prej bo Olimpija gostovala pri Krki. Derbiju bomo priča tudi v 10. krogu, ko Goričani gostijo Olimpijo. Maribor za Gorico zaostaja za devet točk, za Olimpijo pa sedem.

Olimpija do vrha napolnila mrežo Rudarja
Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Zadetki iz Celja in Krškega
Gorica dosegla rekordno sedmo zaporedno zmago
Jurčić videl le remi Maribora proti Krki
Olimpija do vrha napolnila mrežo Rudarja
Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Zadetki iz Celja in Krškega
Gorica dosegla rekordno sedmo zaporedno zmago
Jurčić videl le remi Maribora proti Krki