Naslovnice španskih časnikov krasi obramba Jana Oblaka, ki je ustavil strel Garetha Bala. Foto: Marca
Naslovnice španskih časnikov krasi obramba Jana Oblaka, ki je ustavil strel Garetha Bala. Foto: Marca
Real je naletel na steno v podobi Jana Oblaka. Foto: Twitter
Trenutek, ko naj bi Carvajal ugriznil Mandžukića. Foto: Twitter
Simeone in Ancelotti pohvalila Oblaka

Slovenski vratar po prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov krasi naslovnico obeh najbolj branih španskih časnikov, Marce in Asa. Na obeh je prizor iz 3. minute, ko je Oblak v dvoboju na štiri oči ustavil strel Bala. "Stena Oblak" je svojo izdajo naslovila Marca, medtem ko na naslovnici Asa z velikimi črkami izstopa "Oblak je rekel ne".

22-letnik je branil herojsko, piše Marca in poleg Oblakove obrambe v 3. minuti izpostavlja še posredovanja ob strelih Bala, Cristiana Ronalda in Jamesa, ki so se lahko samo prijeli za glavo in globoko vzdihnili. "To je bila perfektna predstava v prvem delu," še piše Marca. Oblak je bil zanesljiv tudi v drugem delu, ko Real ni imel take premoči kot v prvih 45 minutah.

Oblak: Pomembno je ohraniti nedotaknjeno mrežo
"Počutim se odlično, tako kot celotno moštvo. Trdo smo garali na tej zelo težki tekmi, toda zdaj imamo en teden časa, da se pripravimo na povratni obračun. Vedno hočeš zadeti in zmagati, toda tudi 0:0 ni slab rezultat. Nedotaknjena mreža je pomembna pred drugo tekmo. Ne vem, kdo je favorit. Imajo izvrstne nogometaše, toda mi smo še vedno živi in v igri," je po dokončnem preboju med svetovno vratarsko smetano povedal Oblak. V korist Atleticu govori podatek, da v medsebojnih obračunih z Realom ni izgubil zadnjih sedmih tekem. Štiri je dobil, tri pa je remiziral.

Poln hvale na račun Oblaka je bil med drugimi tudi vratar Reala Iker Casillas, ki je kritike na račun sodnika tako utišal: "Sodnik ni bil glavni akter. Oblak je bil daleč najboljši v prvem polčasu. Mislim, da smo si zaslužili več na tej tekmi, toda on je bil fantastičen. Dvoboj je povsem odprt."

Suarez: Takega dvoboja ne more soditi sodnik iz Srbije
Iz tabora Atletica so se po tekmi usule kritike na sodnika Milorada Mažića. Najbolj oster je bil vezist colchonerosov Mario Suarez: "Sodnik je bil obupen. Z vsem dolžnim spoštovanjem, toda Uefa ne bi smela delegirati sodnika iz Srbije. Preprosto, nima dovolj kakovosti." V središču dogajanja je bil predvsem hrvaški napadalec Atletica Mario Mandžukić, ki je obtožil Sergia Ramosa, da ga je v zračnem dvoboju namenoma udaril s komolcem v glavo. Mandžukiću je počila arkada, zaradi obilnega krvavenja je bil v rokah zdravniške službe kar nekaj minut.

Carvajal odločno zanikal, da je ugriznil Mandžukića
Mandžukić je bil udeležen tudi v incidentu z Danijem Carvajalom, ki ga je sodnik Mažić spregledal. Hrvat je celo obtožil branilca Reala, da ga je ugriznil, a je Carvajal to odločno zanikal: "Po tekmi sem videl, da so me obtožili, da sem ugriznil nasprotnika. Naj povem povsem jasno, nikogar nisem ugriznil in nisem imel nikakršnega namena, da storim kaj takega." Tudi Ramos je zanikal, da bi namenoma udaril Hrvata.

Simeone: Povratna tekma nam bo bolj ustrezala
Mandžukića je pohvalil trener Diego Simeone: "Mario je imel težke dvoboje, predvsem z Ramosom in Varranom. Menim, da je odigral izvrstno, bil je pravi bojevnik." Seveda tudi Simeone ni mogel mimo Oblaka: "V prvem polčasu je bil Real boljši, toda Oblak je bil izjemen. A najbolje od vsega je bila naša reakcija v drugem polčasu. Po slabem prvem delu bi se mnoge ekipe predale, toda mi se nismo. Spremenili smo način igre in rezultat tega je bil, da je imel Oblak veliko manj dela. Menim, da bo povratna tekma drugačna, bolj klasična, ki nam bo bolj ustrezala. Veliko bo strahu, odgovornosti, stresa ..., vsega, kar dela nogomet čaroben."

Ancelotti nezadovoljen z izidom
Trener Reala Carlo Ancelotti z izidom ni bil zadovoljen: "Za nas rezultat ni preveč ugoden, ker smo v prvem polčasu igrali res dobro. Z igro sem zadovoljen, upam, da jo bomo ponovili na svojem stadionu. Ustavil nas je njihov vratar."

Simeone in Ancelotti pohvalila Oblaka