Maribor se je z Dudelangom pomeril že lani in ga gladko izločil s skupnim izidom 5:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor se je z Dudelangom pomeril že lani in ga gladko izločil s skupnim izidom 5:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Amar Osim
Amar Osim je priznal, da je bil obračun izgubljen že v Ljudskem vrtu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Vijoličasti so na povratno tekmo v Sarajevo odpotovali z visoko prednostjo (4:1), ki so jo še povišali v 20. minuti z zadetkom Agima Ibraimija. Vsi dvomi o zmagovalcu dvoboja so se končali v enajstih minutah drugega dela, ko so si domači zaradi živčnosti in grobosti prislužili tri rdeče kartone.

Trener Maribora Darko Milanič je po skupni zmagi 6:2 povedal: "Zadovoljni smo z izidom, kako ne bi bili. Tekma je bila odlična vse do trenutka, ko so domači izgubili živce. Tedaj je bilo jasno, da je vsega konec. Bilo je težko, toda najpomembneje je, da gremo naprej."

Poslušajte:
- Milanič, Mertelj in Zahović po tekmi (Na val na šport, Val 202)

Trener Sarajevčanov Amar Osim je bil Mariborčanom hvaležen, da njegovega moštva niso povsem "deklasirali": "O tekmi lahko govorim samo do 60. minute. Kar se je zgodilo potem, je bila nogometna farsa. Igrali smo brez treh nogometašev, in ne spomnim se, da bi se kot trener kadar koli znašel v taki situaciji. Naj zveni še tako neumno, se moram Mariboru zahvaliti, da do konca tekme niso pritisnili in nas deklasirali. Njihov gol na koncu je bil bolj naključen kot plod akcije. Mi smo odigrali soliden prvi polčas, v drugem pa smo razpadli in vrnitve ni bilo več. Ta obračun smo izgubili že v Mariboru."

Slavje Maribora je skorajda zasenčila poškodba Agima Ibraimaija, ki so ga ob koncu prvega polčasa po grobem prekršku Semirja Kerle odpeljali v bolnišnico. Makedonski reprezentant je dobil vreznino nad gležnjem, vendar naj sklep ne bi bil poškodovan, tako da se bo z ekipo opoldne vrnil na mariborsko letališče.
Mariborčani morajo za preboj v 4. predkrog Lige prvakov premagati Luksemburžane, ki so senzacionalno izločili Red Bull iz Salzburga. Prva tekma bo prihodnji teden v Mariboru, povratna pa teden dni pozneje. V primeru zmage bi si vijoličasti že zagotovili nastop v skupinskem delu Evropske lige in možnost za naskok na Ligo prvakov, v kateri so edinkrat igrali pred 13 leti.