Foto:
Foto:

V španskem prvenstvu vodijo tako rekoč vso sezono. Takšnega avtsajderja v državnih prvenstvih skorajda še ni bilo. V konkurenci Barcelone in Reala ni bilo človeka na svetu, ki bi jim pred sezono dajal možnosti.

Atleticu pripisujem več možnosti za naslov v španskem prvenstvu kot v Ligi prvakov. Prvič: za naslov španskega prvaka jim zadostuje že remi. Drugič: Barcelona je v neverjetni krizi. Tako rekoč nikogar ne more premagati. Smešno je, kako izgublja točke, vendar ima srečo, da še več "kiksata" Atletico in Real.

In tretjič: Atletico gre s tem, ko to nedeljo ni premagal Malage, v zadnji krog La lige na polno, navsezadnje pa je tudi v boljši formi kot Barcelona. Dobro ve, da je španski naslov bolj na dosegu roke, in mu ta naslov tudi več pomeni. Večja senzacija je po 38 krogih premagati takšna favorita, kot sta Real in Barcelona.

Goran Obrez je za MMC komentiral razplet španskega prvenstva. V torek boste lahko prebrali obsežnejši članek, potem ko smo znane slovenske komentatorje nogometnega dogajanja prosili za napovedi pred zadnjim krogom La lige in finalom Lige prvakov.